09.05.2016 12:15

Ģirts Bricis guvis divas uzvaras LJF kausa izcīņas pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis guvis divas uzvaras LJF kausa izcīņas pirmajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Divas dienas sporta centra "Kleisti" smilšu āra laukumā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Donau no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux".

Sacensību galvenajā maršrutā ar 130/140 cm augstiem šķēršļiem pieaugušajiem jātniekiem piedalījās 17 sportiskie pāri. Tikai trīs no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Donau, atkal būdams nekļūdīgs. Otrajā vietā Andis Vārna ar D. Fradin (sporta klubs "Quatrro"), bet trešajā vietā ierindojās Laura Penele ar Dundas VDM no Mārupes novada z/s "Lielceri".


Ģ. Bricis sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja ar zirgu Donau, kas pieder pašam jātniekam. Otru uzvaru viņš izcīnīja ātruma maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem – ar zirgu Solsbury Hili 2, kas ir jātnieka īpašumā kopā ar Aleksandru Vasiļjevu.

"Donau jau Latvijas ziemas čempionātā sāka lēkt maršrutus ar 130 cm augstiem šķēršļiem, taču parasti no pārlēkšanas ar to es atteicos, startējot ar kādu citu zirgu, kas arī nekļūdījās pamatdistancē. Taču šoreiz tikai Donau veica maršrutu bez kļūdām, un bija jāpiedalās pārlēkšanā," LJF preses dienestam atzīmēja sportists.

"Zirgs vēl nav īpaši pieredzējis, tikai kopš pagājušā gada augusta atrodas pie manis. Ir astoņus gadus vecs, iegādāts Holandē, kur nav nopietni gatavots startiem. Tā pirmās sacensības bija tikai septembrī. Zirgam ir īpatnējs raksturs, tas ir nedaudz bailīgs, bet ar pacietīgu darbu var daudz ko paveikt. Savukārt maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem uzvarēju ar zirgu – Solsbury Hili 2, kurš pie manis ieradās tikai pirms trim nedēļām. Tas nācis no Vācijas, un ir mans vienīgais rudais zirgs, pārējie ir sirmi vai brūni. Vēl grūti teikt, kas no šī zirga iznāks, jo savos septiņos gados viņš nav tādā līmenī sagatavots, kā būtu nepieciešams šādā vecumā. Taču strādāsim un skatīsimies, kā veiksies turpmāk."

Sacensībās šķēršļu pārvarēšanā maršrutā bērniem līdz 16 gadu vecumam (100 cm augsti šķēršļi) pirmo vietu izcīnīja z/s "Tīraines staļļi" pārstāve olainiete Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu. Savukārt vienā no maršrutiem amatieriem labākā bija Kristīne Baradovska ar Gongu no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Temperaments".