08.05.2016 20:18

Futbolistiem Piņķos un Olainē uzvaras, "Auda" klūp Ķekavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Futbolistiem Piņķos un Olainē uzvaras, "Auda" klūp Ķekavā SK "Babīte"

Latvijas pirmās futbola līgas turnīra septītajā kārtā pārtrūkusi triju Pierīgas klubu uzvaru sērija – pirmo zaudējumu pēc pieciem panākumiem savās mājās piedzīvoja Ķekavas futbola klubs "Auda". Rezultatīvas uzvaras mājinieku komandas svinēja Piņķos un Olainē.

Septīto uzvaru pēc kārtas Piņķu stadionā sestdien izcīnīja sporta kluba "Babīte" futbolisti, kuri ar 3:1 pārspēja "Staiceles bebrus". Neilgi līdz pirmā puslaika beigām mājiniekus vadībā izvirzīja Ņikita Buņins, bet otro reizi bumba viesu vārtos ielidoja pēc Nika Savaļnieka radījuma otrā puslaika vidū. Drīz pēc tam "bebri" vienus vārtus atguva, taču jau piecas minūtes vēlāk vēlreiz precīzs bija N. Savaļnieks.


Pirmās līgas debitanti SK "Babīte" ar maksimālo punktu skaitu (21) dala līderpozīcijas turnīrā ar Rēzeknes futbola akadēmijas audzēkņiem.

Iespaidīgu uzvaru pār futbola klubu "Ogre" svētdien savās mājās izcīnīja Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine"/sporta kluba "Super Nova" futbolisti. Jau trešajā mačā pēc kārtas ar hettriku izcēlās leģionārs no Azerbaidžānas Vugars Askerovs. 12. minūtē viņš atklāja rezultātu, bet otrā puslaika pirmajās piecās minūtēs guva vēl divus vārtus. Pēdējās 20 minūtēs stafeti no viņa pārņēma Orhans Hasanalijevs, Dmitrijs Telešs un Aleksandrs Romanovskis, panākot graujošu 6:0 rezultātu.

Ar desmit punktiem sešās spēlēs olainieši tabulā ieņem septīto vietu. Bet piektie ar 15 punktiem ir FK "Auda" futbolisti, kuri ar 2:4 diezgan negaidīti zaudēja tabulā krietni zemāk esošajam futbola klubam "Tukums 2000", kuram tā bija tikai otrā uzvara sezonā.

Tukuma komanda vadībā izvirzījās jau mača sestajā minūtē, bet pirmajās 15 minūtēs pēc pārtraukuma pārsvaru palielināja līdz 3:0. Drīz pēc tam Keisuke Hosino vienus vārtus atguva, taču piecas minūtes līdz beigām tukumnieki ceturto reizi raidīja bumbu "Audas" vārtos, un Artūra Bankava priekšpēdējā minūtē gūtie otri vārti bija mazs mierinājums – 2:4.

"Komanda.lv" pirmās līgas astotās kārtas spēles notiks 14. maijā. FK "Auda" Ķekavā uzņems "Staiceles bebrus", SK "Babīte" viesosies pie FK "Jēkabpils", bet "Olaine"/"Super Nova" – pie futbola kluba "Smiltene".