08.05.2016 11:29

Stopiņu novada florbolisti atgūst Pierīgas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novada florbolisti atgūst Pierīgas čempionu titulu Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pēc viena gada pārtraukuma Pierīgas novadu sporta spēļu florbola turnīrā uzvarētāju laurus plūkusi Stopiņu novada komanda, kurai šis bija jau ceturtais šāds panākums pēdējos piecos gados.

Pierīgas novadu florbola turnīram šogad bija pieteikušās astoņas komandas, kas rīta pusē aizvadīja priekšsacīkšu turnīrus divās grupās, bet pēcpusdienā izspēlēja divus finālturnīrus par 1.–4. un 5.–8. vietu.

Stopiņu novada komanda savās mājās Ulbrokas sporta kompleksā pārliecinoši uzvarēja visās trijās apakšgrupas spēlēs – 10:1 pret Ropažiem, 6:3 pret Baldoni un 12:1 pret Salaspili. Otro vietu grupā ieguva baldonieši, kuri vinnēja abas pārējās spēles.

Otrās apakšgrupas turnīrā Inčukalna sporta kompleksā pirmās divas vietas un ceļazīmes uz finālturnīru izcīnīja Babītes novada (divas uzvaras un neizšķirts) un Inčukalna novada (divas uzvaras un zaudējums) komandas.

Pusfinālos Ulbrokā Babītes novada florbolisti ar 8:5 pārspēja Baldones komandu, bet mājinieki Stopiņu florbola meistari sīvā cīņā uzvarēja Inčukalna vienību 3:2. Finālā Stopiņu novada komanda ar 5:3 pārspēja pagājušā gada čempionus Babītes florbolistus un atguva Pierīgas labākās komandas titulu.

Bet cīņā par trešo vietu Inčukalna florbolisti ar 7:6 uzvarēja Baldoni.

Inčukalnā turnīrā par 5.-8. vietu Saulkrastu novads ar 8:4 pārspēja Ropažus un Krimuldas novads pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 Salaspili. Fināli par piekto un septīto vietu risinājās, izpildot piecus soda metienus. Šajās sērijās labāk veicās Krimuldas un Salaspils komandām (abās 4:3), bet Saulkrastu un Ropažu komandas noslēgumā ieņēma attiecīgi sesto un astoto vietu.

Jau 11. maijā risināsies nākamās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības – Ādažu pusē pulcēsies orientieristi.