07.05.2016 23:50

Ķekavas "STATS serviss" triumfē Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "STATS serviss" triumfē Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7 Renārs Buivids (LRF)

Ķekavas novada regbija kluba "Miesnieki" komanda "STATS serviss" sestdien Garkalnes novada Upesciemā uzvarēja Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7. Četru dienu laikā Ulda Bautra trenētā komanda uzvarēja jau otrajā turnīrā – trešdien "STATS serviss" komanda turpat Upesciemā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā.

Latvijas Regbija federācijā informēja, ka turnīrā startēja desmit komandas. Pusfinālā iekļuva A un B grupu uzvarētājas, kā arī divas labākās no C grupas. Pārējās komandas divos trijniekos sadalīja pārējās vietas pirmajā posmā.


"STATS serviss" turnīrā uzvarēja visās četrās spēlēs. Pusfinālā Latvijas kausa fināla atkārtojumā ķekavieši uzvarēja komandu "Halipapa" ar 24:7.

Svarīgākajā spēlē finālā jau pirmajā puslaikā kausa izcīņas labākais spēlētājs Ivars Eglis izdarīja divus piezemējumus un vienu realizāciju iesita Elmārs Šefanovskis – 12:0. Uz to atbildēja "Baltic XL/Livonia" kapteinis Ainārs Bērziņš ar piezemējumu – 12:5. Otrajā puslaikā Krists Kruskops ar piezemējumu un Andris Andersons "Miesniekiem" panāca jau 19:5. Sekoja atbilde no Toma Ziboļa un Vigo Valdava juniora, kuri panāca 19:12. Līdz spēles beigām rezultāts vairs nemainījās.

Cīņā par trešo vietu posmā "Beverīna/Fēnikss" ar 19:17 pārspēja Latvijas kausa finālisti "Halipapa", kuras pamatā bija "Ovāla" regbisti.

Latvijas čempionāts notiek trīs posmos. Kopvērtējumā vietas tiks sadalītas pēc vietu summas atsevišķajos posmos – kam tā mazāka, tas augstāk. Pārējie divi posmi notiks 9. un 16. jūlijā.