06.05.2016 15:54

Serpentīna ceļa skrējienā sasniegts jauns trases rekords

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Serpentīna ceļa skrējienā sasniegts jauns trases rekords Kaspars Kārkliņš, siguldastakas.com

Aizvadīts skriešanas sacensību seriāla "Sigulda Up Cup" pirmais posms un noteikti Serpentīna ceļa skrējiena uzvarētāji. Cīņā par tituliem "Serpentīna ceļa karalis" un Serpentīna ceļa karaliene", kurus saņem absolūti labāko rezultātu īpašnieki, uzvarēja Sigita Lapiņa no Rīgas un siguldietis Edgars Daugulis, kurš uzstādīja jaunu trases rekordu.

Šogad sacensībās piedalījās 171 dalībnieks. Kā pavēstīja rīkotāji, bija ieradušies skrējēji ne tikai no Siguldas novada, bet arī no Rīgas, Ikšķiles, Carnikavas, Ogres. Tradicionāli liels skaits dalībnieku bija no Līgatnes vidusskolas.


Absolūti labāko rezultātu sasniedza Edgars Daugulis – viņa uzstādītais Serpentīna ceļa skrējiena rekords nu ir divas minūtes un 55,22 sekundes. Savukārt starp daiļā dzimuma pārstāvēm ātrākā izrādījās Sigita Lapiņa (3.48:14). Abi uzvarētāji startēja vecuma grupā līdz 18 gadiem.

Uzvarētāji citās vecuma grupās: Elza Saļņikova un Miks Meijers (U-10), Dārta Auziņa un Jānis Kravalis (U-12), Estere Vīksne un Mārtiņš Auziņš (U-14), Madara Auziņa un Daniels Iļjins (U16), Gunta Blūmiņa un Pāvels Ribakovs (U-20), Irina Grīnberga un Uldis Kļaviņš (U-30), Karīna Putniņa un Aleksandrs Terlanovs (U-40), Anita Zālīte un Valerijs Egorovs (U-50), Viktors Suborins (U-60).

Pasākumu organizēja Siguldas Maratona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldi. "Sigulda Up Cup 2016" otrais posms – kalnā skrējiens Siguldas pilsētas trasē – notiks 18. jūnijā.