05.05.2016 16:05

Ķekavas "Miesnieku" komanda "STATS serviss" nosargā Latvijas kausu regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Miesnieku" komanda "STATS serviss" nosargā Latvijas kausu regbijā-7 Renārs Buivids (LRF)

Ķekavas regbija kluba "Miesnieki" komanda "STATS serviss" 4. maijā Garkalnes novada Upesciemā otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas kausa ieguvēju regbijā-7, finālmačā ar 31:26 uzvarot komandu "Halipapa", kuras pamatā bija kluba "Ovāls" spēlētāji.

Turnīra labākā spēlētāja balvu saņēma Ivars Eglis, kurš tikko atgriezies laukumā pēc pirmssezonā gūtā plaukstas lūzuma, informēja Latvijas Regbija federācijā. Viņš bija viens no aktīvākajiem savas komandas uzvaras sekmētājiem. Par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Egļa komandas biedrs no "STATS serviss" – Latvijas regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis.


Pirmais puslaiks 2x10 minūšu ilgajā finālspēlē noslēdzās 12:12, bet otrajā puslaikā "STATS serviss" veica trīs piezemējumus pēc kārtas, panākot 31:12. Tad "Halipapa" atbildēja ar diviem piezemējumiem, taču slidenais 31:26 tā arī palika pēdējais rezultāts uz tablo.

"Finālspēle bija grūta, taču vieglāka par pusfinālu, kas mums izvērtās smags," sacīja "STATS serviss" treneris Uldis Bautris. "Bijām nolēmuši finālā taupīties, taču nācās izlaist spēlētājus. Spēles beigas iznāca nervozas, tomēr visi kolektīvi nocīnījās. Man ir prieks, ka pie kausa tikām ar diviem treniņiem. Varu paslavēt arī otro kluba komandu."

"STATS serviss" komandā spēlēja: Emīls Balodis (kapteinis), Andris Andersons, Krists Kruskops, Elmārs Šefanovskis, Juris Iesalnieks, Raivis Kokins, Gunārs Andersons, Toms Asejevs, Ivars Eglis, Jānis Priede, Maksims Batrakovs un Andžejs Zarakovskis.

"Halipapa" līdz finālam nokļuva, grupā uzvarot savus pretiniekus ar 24:0 un 22:0, bet pusfinālā ar 17:0 pieveicot pagājušā gada finālistus "Beverīna/Fēnikss" regbistus. "Šis laikam "Ovālam" pagaidām ir bijis labākais regbija-7 turnīrs," vēlāk sacīja komandas treneris Vladimirs Ņikonovs. "Žēl, ka bija traumas. Puiši bija centīgi un nospēlēja, cik labi varēja."

Pēdējo triju gadu Latvijas čempioni regbijā-7 Garkalnes "Livonia" pirmā komanda, šogad spēlējot ar nosaukumu "Baltic XL/Livonia", pusfinālā zaudēja nākamajiem kausa ieguvējiem ar 12:14. Turklāt tā bija spēle, kurā laukumā abās pusēs bija gandrīz visa Latvijas izlase. Jāpiezīmē, ka Latvijas kausa izcīņā "STATS serviss" uzvarēja "Livonia" pirmo komandu vēl pirms fināla otro gadu pēc kārtas.

Turpretī "Miesnieki" un "Livonia" klubu otro komandu cīņā, kas bija pusfināls par gandarījuma balvu šķīvi piektās vietas ieguvējiem, pārāki izrādījās livonieši. Būdami zaudētājos ar 0:10, mājinieki tomēr beigās izdarīja divus piezemējumus un atšķirībā no pretiniekiem arī iesista realizācijas sitienus – 14:10. Finālā par šķīvi, ko izcīnīja apakšgrupu otro vietu ieguvēji, "Garkalne/Livonia" uzvarēja "Ežus/EK sistēmas" 22:5. Septīto vietu ieguva regbija kluba "Sigulda" komanda, kas "ežiem" pusfinālā piekāpās 0:17.

Apakšgrupu trešo vietu ieguvēju cīņā par devīto vietu un biķeri LLU/"Ozolnieki" regbisti uzvarēja Latvijas U-18 izlasi 19:12.

Jau sestdien, 7. maijā, turpat Upesciemā notiks pirmais no trim Latvijas čempionāta posmiem regbijā-7. Pārējie divi notiks jūlijā.