28.04.2016 13:45

Rīgas florbola čempionātā bez izmaiņām – Saulkalnei sudrabs, Ikšķilei bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas florbola čempionātā bez izmaiņām – Saulkalnei sudrabs, Ikšķilei bronza Latvijas Florbola savienība

Ar finālspēlēm par pirmo un trešo vietu trešdien noslēdzās Rīgas atklātais čempionāts florbolā (RAČF). Tieši tāpat kā pirms gada, pirmās trīs vietas ieguva "Nūjas.lv" florbolisti un divas Pierīgas komandas – "Saulkalne S" un florbola klubs "Ikšķile".

Galvenajā finālā, kurā otro gadu pēc kārtas tikās Saulkalnes un "Nūjas.lv" vienības, vicečempioni mača gaitā divreiz divu vārtu starpību samazināja līdz minimumam, un vēl piecas minutes līdz beigām rīdzinieku pārsvars bija tikai 3:2.


Atlikušajā laikā gan "Nūjas.lv" nospēlēja krietni veiksmīgāk, guva trīs vārtus un svinēja uzvaru 6:2, nosargājot Rīgas čempionu titulu.

Iepriekš notikušajā spēlē par trešo vietu FK "Ikšķile" florbolisti tikās ar Armijas florbola klubu. Otrajā trešdaļā, ielaižot divus golus pusminūtes laikā, ikšķilieši pamanījās nonākt zaudētājos 2:3. Taču tūdaļ pat izlīdzināja rezultātu un vēl līdz perioda beigām atguva vadību.

Trešā trešdaļa jau aizritēja Ikšķiles florbolistu zīmē – viņi guva trīs vārtus, izcīnīja uzvaru 7:3 un otro gadu pēc kārtas nopelnīja bronzas medaļas. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Rihards Aleksejevs un Mārtiņš Vilks.

Kā zināms, pusfināla sērijā abas Pierīgas komandas tikās savā starpā, un spraigā cīņā mazliet pārāki divu spēļu summā bija "Saulkalne S" florbolisti (9:2, 1:7). Bet iepriekš ceturtdaļfināla sērijās Saulkalnes vienība pārspēja Carnikavas florbola klubu un FK "Ikšķile" – komandu "dtg.lv". Vēl viena šosezon Rīgas čempionātā spēlējusī Pierīgas komanda "Inčukalns Coyoti" izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.