27.04.2016 16:52

Četri Pierīgas dueti kvalificējušies Latvijas novusa čempionāta finālturnīriem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Četri Pierīgas dueti kvalificējušies Latvijas novusa čempionāta finālturnīriem arhīvs

Latvijas dubultspēļu čempionātā novusā atlicis aizvadīt finālturnīrus un noskaidrot medaļniekus. Izšķirošajās cīņās par godalgām piedalīsies arī četri pāri no Pierīgas novadiem – Ķekavas un Babītes.

Vienīgie Pierīgas pārstāvji vīru turnīrā, kas notiks 14. maijā Tukumā, būs ķekavieši Aivars Smildziņš un Aleksejs Mironovs. Pusfināla turnīrā Vaidavā viņi ar desmit uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņēma septīto vietu 20 duetu konkurencē, savā grupā iekļūstot starp desmit labākajiem, kas spēlēs finālā (pavisam tādu būs 20).


Krietni bēdīgāk pusfinālos klājās citiem Pierīgas novadu novusa spēlētājiem. Vīru turnīrā Liepājā Gaidis Čoders un Kristaps Zariņš no Babītes ierindojās 18. vietā (6 uzvaras – 13 zaudējumi), bet Vaidavā Juris Pūpols un Juris Firsts no Ķekavas palika pēdējā 20. vietā (4-15).

Pierīga nebūs pārstāvēta dāmu finālā, jo pusfināla turnīrā Piņķos ķekavietes Regīna Andersone un Daina Vanaga ieņēma piekto vietu (3-4), bet Biruta Siliņa un Natālija Čudare palika pēdējā astotajā vietā (0-7). Finālā iekļuva četri labākie pāri.

Toties ar trim pāriem Ķekava un Babīte būs pārstāvēta Latvijas jaukto dubultspēļu čempionāta finālturnīrā, kas notiks 7. maijā Cēsīs. Pusfinālā ķekavieši Maija Laizāne un Juris Firsts ieņēma septīto vietu (9-6), Aiva Oša un Ainārs Grosens no Babītes – astoto (7-8), bet Biruta Babra un Gunārs Evers no Ķekavas – devīto (9-8). Finālā spēlēs divdesmit labākie dueti.