26.04.2016 16:04

BMX sezona atklāta Rīgā, sacensības Mārupē būs augustā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
BMX sezona atklāta Rīgā, sacensības Mārupē būs augustā (papildināta) Mārupes BMX klubs

Mežaparka BMX trasē ar pirmā posma sacensībām atklāta "SMScredit.lv" BMX čempionāta jaunā sezona. Kopumā sacensību seriālā paredzēti astoņi posmi dažādos Latvijas reģionos. 7. maijā Mārupes BMX trasē paredzētais otrais posms pārcelts uz augustu.

Sezonas pirmais posms pulcēja 287 dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Somijas BMX klubiem. Pirms sacensību sākumā notika tradicionālā klubu parāde un svinīgā Latvijas karoga pacelšana, kurā piedalījās 2015. gada Latvijas nacionālā čempionāta uzvarētāji.


Iepriekšējos gados gūtos panākumus arī šogad centīsies atkārtot Mārupes BMX kluba pārstāvji. Pirmajā posmā viņiem izdevās izcīnīt trīs uzvaras un vēl piecas godalgotās vietas. B7 vecuma grupā dubultuzvaru – līdzīgi kā pērnā gada sacensībās – svinēja Markuss un Ralfs Domoracki. Finālos uzvaras izcīnīja arī Mārtiņš Zadraks B12 grupā un Emīls Edvards Liberts B13 grupā.

No mārupiešiem otrajās vietās vēl ierindojās Edgars Regzdiņš krūzeru 30+ grupā, Estere Liepiņa jaunākajā G7 grupā meitenēm un Noa Laake B11 grupā puišiem, bet trešais B10 grupā bija Edgars Regzdiņš.

Panākumus guva arī dažu citu Pierīgas novadu BMX braucēji. B9 grupas finālbraucienā nepārspēts palika carikavietis Kristers Apels, bet B10 grupā – viņa RRS/"Rīgas favorīts" komandas biedrs ikšķilietis Edgars Langmanis.

7. maijā Mārupes trasē "SMScredit.lv" bija paredzēts BMX čempionāta otrais posms, bet dienu vēlāk – Mārupes kausa izcīņā. Taču, kā portālu "Apriņķis.lv" informēja Mārupes BMX klubā, abas šīs sacensības pārceltas uz augusta sākumu.

8. maijā, Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā, pašvaldībām ar likumu liegts izsniegt atļauju publisku pasākumu rīkošanai, kas neatbilst piemiņas dienu raksturam, bet tikai vienas dienas sacensībās mārupiešiem organizēt būtu finansiāli apgrūtinoši. Tāpēc nolemts, ka sestdien, 7. maijā Rīgas trasē notiks Rīgas kausa izcīņa, kuru laika apstākļu dēļ neizdevās aizvadīt pagājušajā svētdienā, bet 8. maijā sacensības nenotiks.

Vēl BMX čempionāta posmi norisināsies Mārupē, Vecpiebalgā, Valmierā, Jelgavā, Madonā, Ventspilī un Smiltenē. Kopvērtējumā tiks noskaidroti Latvijas čempioni bērnu, jauniešu un amatieru grupās, katrā no posmiem startēs arī elites un junioru apvienotās grupas braucēji.

(papildinātas un precizētas pēdējās rindkopas)