26.04.2016 12:03

LFF viesošanās pie SK "Babīte" meitenēm izceļ sieviešu futbola izaugsmi Piņķos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LFF viesošanās pie SK "Babīte" meitenēm izceļ sieviešu futbola izaugsmi Piņķos publicitātes

Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija pirmdien viesojās pie sporta kluba "Babīte" jaunajām futbolistēm. Brauciens norisinājās kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" ietvaros. Šovasar SK "Babīte" meitenes sāks piedalīties arī LFF organizētajās sacensībās, startējot meiteņu vasaras čempionāta U-14 vecuma grupas turnīrā.

Spītējot vējainajam laikam, atklātajā treniņā piedalījās 15 SK "Babīte" jaunākās grupas meitenes, bet kopumā šī kluba sistēmā ir jau vairāk nekā 30 daiļā dzimuma futbolistes. Pie jaunajām SK "Babīte" futbolistēm viesojās LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases kapteine, sieviešu futbola vēstnese Anastasija Ročāne, informēja LFF preses dienestā.

"Es ļoti pozitīvi vērtēju SK "Babīte" centienus un iniciatīvu attīstīt sieviešu futbola segmentu Piņķos. Salīdzinoši ātri ir izdevies nokomplektēt meiteņu grupu, kurā ir vērojama pozitīva attīstības tendence. Piņķos ir laba infrastruktūra un viss nepieciešamais, lai kvalitatīvi aizvadītu treniņu procesu," izceļ Ņina Travkina, kura iezīmēja arī SK "Babīte" meiteņu komandas treneres, kādreizējās sporta kluba "Imanta" audzēknes un Latvijas nacionālās izlases spēlētājas Sabīnes Kadirovas nopelnus.

"Šobrīd viņa ar lielu motivāciju un mīlestību pret futbolu strādā ar meitenēm un savu mīlestību pret šo skaisto sporta veida cenšas nodot arī viņām. Par galveno principu treniņprocesā Sabīne uzskata disciplīnu un savstarpējo cieņu. Disciplīna ir pamatu pamats un ceļš uz attīstību, jo futbols ir komandas spēle. Līdz ar to uzsvars tiek likts uz komandas garu un piederības sajūtu."

Anastasija Ročāne pēc treniņa ar meitenēm atklāja, ka viņa bija ļoti gandarīta strādāt ar tik centīgām un disciplinētām mazajām futbolistēm. Treniņš aizritēja ļoti pozitīvā gaisotnē ar smaidu uz lupām un vēlmi uzzināt un iemācīties ko jaunu. Meitenes ar patiesu entuziasmu un motivāciju pildīja visus vingrinājumus un ieklausījās treneres teiktajā.

Kluba rīcībā šajā attīstības braucienā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai. Tāpat futbolistes tika pie dažādām pārsteiguma balvām, kā arī varēja uzzināt vairāk par sieviešu futbolu Latvijā un šī sporta veida piedāvātajām iespējām. Papildus tam viss SK "Babīte" meiteņu kolektīvs ar treneri saņēma uzaicinājumu 22. maijā doties uz Jūrmalas pilsētas stadionu "Sloka", lai klātienē vērotu Latvijas kausa izcīņas vīriešiem finālu.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" ietvaros, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam. Pērn LFF pārstāvji braucienu laikā apmeklēja arī Olaini, bet 2016. gadā kopumā paredzētas astoņas šādas viesošanās visā Latvijā.