26.04.2016 10:39

Latvijas jauniešu badmintona čempionātā visvairāk medaļu siguldiešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas jauniešu badmintona čempionātā visvairāk medaļu siguldiešiem Siguldas badmintona klubs

Latvijas čempionātā badmintonā jauniešiem, kas notika Valkā, pieci spēlētāji kļuva par absolūtajiem čempioniem, uzvarot visās trijās kategorijās – vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs. Viņu vidū siguldieši Amanda Azarova (U-15 grupā), Liāna Lenceviča (U-17) un Ardis Daniels Bedrītis (U-17), kā arī cēsnieks Patriks Krūze (U-15), kurš trenējas Siguldā.

Visvairāk medaļas Latvijas čempionātā badmintonā jauniešiem izcīnīja badmintonisti no Siguldas, otrajā vietā valmierieši, trešajā jelgavnieki, aiz sevis atstājot Rīgu, Talsus, Liepāju un Valku, informēja Latvijas Badmintona federācijā.


Jaunākajā U-11 grupā, kurā gan puišiem, gan meitenēm dalībnieku nebija daudz vairāk par medaļām, divas pirmās un vienu otro vietu izcīnīja Siguldas sporta skolas audzēknis Ričards Līdaks, bet Artūram Leišavniekam viena pirmā un divas trešās vietas. Meitenēm trīs otras vietas ieguva Zane Tanne, bet Anetei Priedniecei viena otrā un viena trešā vieta.

U-13 grupas turnīros no siguldietēm vislabāk veicās Annai Kupčai, kura uzvarēja vienspēlēs, bet dubultspēlēs ieguva vienu otro un vienu trešo vietu, kā arī Martai Brengulei, kura savai dubultspēļu partnerei zaudēja vienspēļu turnīra finālā, bet pāru cīņās nopelnīja vienu zelta un vienu sudraba godalgu. Starp puišiem veiksmīgākais bija Alens Zandovskis – vienspēlēs viņam sudrabs, bet dubultspēlēs viena pirmā un viena otrā vieta (viņam vēl arī viena uzvara U-15 grupas puišu dubultspēlēs). Pie medaļām tika arī Dāvis Strazdiņš, Amanda Sofija Grosberga un Anija Rulle-Titava.

U-15 grupā dominēja divi Siguldas badmintona kluba spēlētāji – Patriks Krūze un siguldiete Amanda Azarova, kuri katrs izcīnīja pa trim zelta medaļām (Patriks vēl arī ceturto U-17 grupas dubultspēlēs). Pilnu medaļu komplektu savā īpašumā ieguva Arta Priedniece, bet dubultspēlēs sudrabu nopelnīja divus gadus jaunākās Marta Brengule un Anna Kupča.

Visbeidzot vecākajā U-17 vecuma grupā nepārspēti visos turnīros palika siguldieši Liāna Lenceviča un Ardis Daniels Bedrītis, bet Diāna Stognija no RTU/LIPS/Baložu komandas ieguva vienu sudraba un vienu bronzas medaļu.

Šogad Latvijas jauniešu badmintona čempionāts notika divu dienu garumā, taču vienlaicīgi visās vecuma grupās. Pirmo reizi tika organizēts arī B līgas turnīrs, lai Latvijas badmintona kopienai piesaistītu jaunus spēlētājus, kuri citkārt, iespējams, būtu nobijušies no līdzdalības Latvijas čempionātā kopā ar spēcīgākajiem sava vecuma labākajiem spēlētājiem.