25.04.2016 13:57

Dalībnieku simtos Baldonē nepazūd arī Pierīgas orientieristi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dalībnieku simtos Baldonē nepazūd arī Pierīgas orientieristi Andis Janovs, Vija Šiltere

Trīs dienas Baldones novada mežos bija vērojama ar Lielo talku un mainīgajiem laika apstākļiem nesaistīta rosība. Piektdien tur notika Latvijas nakts orientēšanās čempionāts, bet sestdien un svētdien – plaši apmeklētās divu dienu orientēšanās sacensības "Rīgas kausi".

Nakts orientēšanās sacensības bija šogad pirmās, kurās sadalīja Latvijas čempionāta medaļas. Elites grupā par uzvarētājiem kļuva madonietis Mārtiņš Sirmais, kā arī Ieva Skrastiņa, kura 6 km distance tikai par piecām sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju, orientēšanās kluba (OK) "Kāpa" pārstāvi Iritu Puķīti no Saulkrastiem.

OK "Kāpa" pārstāvji ieguva vēl vairākas godalgotās vietas atsevišķās vecuma grupās. Jauniešiem V18 grupā nepārspēts palika saulkrastietis Uldis Upītis, bet S16 grupā trešo vietu ieņēma Anda Upīte. Savukārt senioriem V50 grupā trešais bija Sergejs Šadrins no Carnikavas novada.

Sestdien un svētdien Riekstukalna apkārtnē vienās no lielākajām orientēšanās sacensībām Baltijas valstīs gandrīz 800 dalībnieku no 13 valstīm sacentās par "Rīgas kausiem". Elites grupā par uzvarētājiem kļuva sportisti no Lietuvas un Baltkrievijas, labākajiem mājiniekiem atvēlot otrās vietas. Toties daudzajās vecuma grupās sekmīgi startēja Pierīgas orientieristi, īpaši dāmas.

Uzvaras savās grupās izcīnīja Marta Marija Birzkope no Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas (S10 grupa), siguldietes Kristīne Brunere (S14) un Zanda Abzalone (S35), Laura Leiboma no Ādažu BJSS (S20), Madara Šinke no Olaines (S21A), mārupiete Gunta Lebedoka (S50) un ādažniece Ruta Kukka (S65), bet Madara Šadrina no Carnikavas ieņēma otro vietu (S21A).

Vairākas godalotās vietas arī vīriem. Uldis Upītis atkārtoja dienu iepriekš nakts sacensībās gūto panākumu V20 grupā. Uzvaras arī Aigaram Liebomam no Ādažiem (V50) un Ilmāram Limbēnam no Siguldas (V65), otrā vieta Pēterim Novikovam no Carnikavas novada (V70). Bet V80 grupā, kas turklāt nebija pašiem vecākājiem dalībniekiem, pirmo vietu izcīnīja Gunārs Ostups no Carnikavas un trešo – Staņislavs Kojalovičs no Babītes novada.