23.04.2016 21:38

Ar Ķekavas "Miesnieku" uzvaru startējis Latvijas regbija virslīgas čempionāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar Ķekavas "Miesnieku" uzvaru startējis Latvijas regbija virslīgas čempionāts Evalds Čerņavskis

2015. gada Latvijas čempioni regbijā "Miesnieki/Ķekava" sestdien savā mājas RTK laukumā Rīgā ar 56:15 (22:7) uzvarēja "Fēniksu" pirmajā spēlē jaunajā Latvijas virslīgas čempionātā.

Ķekavieši veica desmit piezemējumus, trīs no tiem – Emīls Balodis un divus – Leno Bramanis, informēja Latvijas Regbija federācijā.


"Miesnieki" šajā spēlē izdarīja desmit piezemējumus. Klāt nevarēja būt komandas galvenais treneris Uldis Bautris, kurš bija "Rugby Europe" komisārs ENC 2B divīzijas spēlē Lietuvā, kurā mājinieki noslēdza ciklu ar 47:15 pār Kipru, tāpēc komandu spēlē vadīja Kristaps Andersons.

"Uzskatu, ka nospēlējām diezgan normāli, brīžiem kliboja disciplīna, taču izdevās veikt labu spiedienu aizsardzībā. Pretiniekiem cepuri nost par cīņu, taču mūsu trešā līnija ar izlases vīriem izrādījās daudz pārāka. Arī "vējeris" labi darbojās, īpaši jau spēles beigu posmā," viņš sacīja.

"Spēlēja visi, kas mums bija pieejami,'' sacīja ''Fēniksa'' galvenais treneris Kristaps Staņa. "Pietrūka Mārtiņa Bērziņa, kurš iepriekšējo sestdien Latvijas izlases spēlē pret Lietuvu saplēsa lūpu. Spēles beigās klājās smagi, jo bija traumētie, nebija vairs maiņu, darbojāmies mazākumā. Labi centrā nospēlēja Dāvis Bajārs un Mikus Ozols. Lielākās problēmas bija cīņā, izpaudās mazā spēļu prakse. Pirmo spēli kā komandas kapteinis aizvadīja Jānis Kaucis, kurš izdarīja piezemējumu."

Šogad virslīgā spēlē piecas pirmās komandas pēc pagājušās sezonas rezultātiem, kuras pārstāv klubus "Miesnieki" (1. vieta), "Livonia" (2. vieta), "Eži" (3. vieta), "Ovāls" (4. vieta) un "Fēnikss" (5. vieta).

Komandas tiksies katra ar katru savā un pretinieku laukumā. 8. oktobrī vēl notiks fināli par medaļām, kuros par zeltu lielajā finālā cīnīsies pamatturnīra pirmā un otrā komanda, bet mazajā finālā par bronzu – trešā un ceturtā komanda.

Sestdien Ozolniekos arī notika Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē starp divām pirmās līgas komandām Garkalnes "Livonia 2'' ar 24:14 uzvarēja ''LLU/Ozolnieki'' un iekļuva pusfinālā.