20.04.2016 21:21

Mārupes basketbolisti LBL2 finālsēriju sāk ar uzvaru izbraukumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti LBL2 finālsēriju sāk ar uzvaru izbraukumā Klāvs Vasiļevskis, BK "ViA"

Lieliski aizvadot spēles galotni, Mārupes sporta centra komanda Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas finālsērijas pirmajā spēlē viesos ar 79:62 pārspēja basketbola klubu "Saldus". Otrā spēle sērijā līdz trim uzvarām notiks svētdien plkst. 13 Mārupes sporta kompleksā.

Spēli Saldū ar četriem punktiem iesāka mārupieši, taču laukuma saimnieki ātri izlīdzināja rezultātu un pirmā puslaika vidū uzņēmās vadību. Lielāko pārsvaru viņi sasniedza 15. minūtē (32:25), tomēr līdz pārtraukumam viesi gandrīz visu deficītu atspēlēja – 36:37.


Trešās ceturtdaļas vidū Mārupes basketbolisti pēc ilgāka pārtraukuma atguva vadību (43:42), tomēr vēl piecas minūtes līdz pamatlaika beigām viņu pārsvars bija tikai trīs punkti (63:60). Izšķirošajos brīžos mārupieši veiksmīgi nocīnījās aizsardzībā – piespieda pretiniekus vairākas reizes kļūdīties un pēc neprecīzajiem metieniem dominēja cīņā pie groza, bet laukuma otrā galā meta precīzi.

Netipiski spēles gaitai mārupieši guva 11 punktus pēc kārtas un divas minūtes līdz beigām jau bija nodrošinājuši izšķirošo pārsvaru. Beigu rezultāts 79:62 bija lielākais kādas komandas pārsvars visā mačā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 25 punktiem Jānis Ramšs. Nauris Metnieks izcēlās ar 14 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet Oskars Kalējs un Toms Straudovskis guva pa 10 punktiem.

LBL2 pamatturnīrā savstarpējās spēlēs Mārupes un Saldus komandas guva pa vienai uzvarai, bet noslēguma turnīra tabulā ierindojās attiecīgi astotajā un otrajā vietā.