19.04.2016 11:05

Pavasara kauss – lietuvietim, velosipēdi – latvietēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Penele Laura Penele Latvijas Jātnieku federācija

Kleistos aizvadītas Pavasara kausa izcīņas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja lietuvietis Andrus Petrovs ar zirgu Chalvaro, bet labākā no Latvijas sportistēm bija Laura Penele no Mārupes novada z/s "Lielceri" ar Dundas VMD.

Sacensību galvenais maršruts bija ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku godalgoto vietu noteikšanai. No 19 sportiskajiem pāriem pamatdistanci bez soda punktiem veica astoņi. Pārlēkšanā precīzākais un ātrākais bija Lietuvas sportists Andrus Petrovs ar zirgu Chalvaro. Vēl trīs sportisti arī atkārtoti startēja bez gāztiem šķēršļiem un sekojošā secībā sadalīja vietas aiz uzvarētāja: Laura Penele ar Dundas VMD, Andis Vārna ar D. Fradin (SK "Quattro") un Laura Penele ar Lelois.

Šo sacensību atbalstītājs bija firma "HM Agro", kas dāvināja kalnu velosipēdus labākajiem Latvijas sportistiem katrā maršrutā, un trīs gadījumos no četriem tie bija arī sacensību uzvarētāji, kā arī četras zirgu segas un 24 zirgu barības maisus.

Otrās vietas ieguvēja galvenajā maršrutā Laura Penele ar Dundas VDM izcīnīja arī uzvaru maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem dalībniekiem. Sportiste Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam pauda gandarījumu par sasniegto:

"Šādu iznākumu pat neparedzēju, jo bija ieradušies visi spēcīgākie Latvijas jātnieki, taču izdevās izcīnīt vienu uzvaru, kā arī otro un ceturto vietu galvenajā maršrutā. Tajā Dundas ļoti labi klausīja, kopā ar mani cīnījās par katru šķērsli, un abos maršrutos izdevās vinnēt velosipēdus ar vienu un to pašu zirgu. Lielākais prieks, ka galvenajā maršrutā parādīju stabilu sniegumu ar diviem zirgiem, ar abiem izlecu tīri pamatdistanci un arī pārlēkšanu."

Maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs labāko rezultātu sasniedza Eva Vīnava ar Dreifu (JSK "Princis"), bet ātruma maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem bez ierobežojumiem dalībniekiem pirmo vietu ieguva ropažniece Sabīne Siliņa ar zirgu Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi").

Sportiste saka: "Protams, gaidīju, ka būs daudz dalībnieku, jo bija paziņots par labām balvām, kas sportistam dod lielāku stimulu cīnīties par uzvaru, un prieks par šādām labi organizētām sacensībām. Jāteic, ka maršruts bija sarežģīts, un bija, ko pastrādāt. Taču Kalgari labi klausīja, man izdevās "nogriezt" īsākas trajektorijas, kā biju iecerējusi pēc maršruta apskates, un līdz ar to uzvarēju."