18.04.2016 14:01

Baldonē skrien, Ādažos orientējas, Baložos brauc, Ķekavā jāj, Babītē šauj

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonē skrien, Ādažos orientējas, Baložos brauc, Ķekavā jāj, Babītē šauj Andris Jermuts, arhīvs, osveikals.lv, www.velokross.lv, pajugubrauksana.com

Pavasarīgiem sporta pasākumiem pārbagātas bija pagājušās brīvdienas Pierīgas novados. Piedāvātās iespējas fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā izmantoja gan skrējēji un orientieristi, gan riteņbraucēji un jātnieki, gan loka šāvēji.

Riekstukalnā skraida susuri, vāveres un stirnu buki

Baldones novada Riekstukalnā sestdien notika taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" otrās sezonas pirmās sacensības, kas pulcēja vairāk nekā 1800 skriešanas cienītāju, tostarp kanikrosa sacensību dalībniekus, kuri skrēja kopā ar saviem suņiem.

Sacensības noritēja piecās – Susura (0,8 km distance bērniem), Vāveres (5 km distance iesācējiem), Zaķa (9,8 km), Stirnu buka (19,8 km) un Lūša (27,6 km) – distancēs, kā arī 300 metru garajā Kalnu karaļa sprinta etapā, kas bija jāveic distances laikā, skrienot pret kalnu un kurā laiks tika mērīts atsevišķi.

Posma kopvērtējumā vīriem pirmo vietu izcīnīja pašreizējais "Stirnu buka" čempions un Latvijas čempions maratonā Kristaps Bērziņš (1.46:24), informēja rīkotāji. Lūša distancē vīriem viņš finišā par pusotru minūti apsteidza 2. vietas ieguvēju Andreju Jesko. Dāmu ieskaitē triumfēja Laura Čakle (2.16:03), kura 2. vietā atstāja pašreizējo "Stirnu buka" čempioni Irīnu Štūlu-Pankoku. Kalnu karaļa sprinta etapā uzvaru uzcīnīja baldonietis Māris Ivanāns, kurš Riekstukalnā spēja uzskriet 50 sekundēs, un Evija Melberga.

"Stirnu buka" distancē uzvarēja Anatolijs Macuks (1.17:13) un siguldiete Laura Lapiņa (1.37:34), savukārt Zaķa distancē labākais izrādījās 2013. gada pasaules čempions orientēšanās sportā Edgars Bertuks, aiz kura otrais finišēja mārupietis Dmitrijs Serjogins, bet dāmām 1. vietu izcīnīja carnikaviete Ināra Lūse.

Ekskluzīvi – orientēšanās Ādažu poligonā

Divas dienas orientieristiem reti pieejamajā Ādažu militārā poligona teritorijā un tā apkārtnē norisinājās orientēšanās kluba "Kāpa" rīkotās sacensības "Ziemeļu divdienas", kurās piedalījās vairāk nekā seši simti skrējēju, gan nepilns simts riteņbraucēju.

MTBO veloorientēšanās sacensības aizritēja ar Lietuvas sportistu pārsvaru – viņi uzvarēja sešās grupās no septiņām. Toties orientēšanās sacensībās labākie bija mājinieki. Elites grupās, kurās gan dalībnieku nebija daudz, uzvarēja Mārtiņš Sirmais (att.) un Elīna Kārkliņa, kura 2. vietā atstāja vienīgo savu konkurenti Iritu Puķīti no Saulkrastiem.

Atsevišķās vecuma grupās uzvaras divu dienu sacensību kopvērtējumā izcīnīja vesela virkne Pierīgas novadu pārstāvju: Marta Marija Birzkope (S10), Rolands Laveiķis (V60) un Gunārs Ostups (V80) no Carnikavas, Kendija Aparjode (S20) un Uldis Upītis (V20) no Saulkrastiem, Zanda Abzalone (S35) un Nils Ciglis (V14) no Siguldas, Madara Šinke (S21A) no Olaines, Lauma Žilko (S60) no Baložiem, Jānis Lagzdkalns (V55) no Mārupes.

Baložos startē velokrosa sezona

Ķekavas novadā startējusi velokrosa sezona – sestdien notika pirmais no pieciem velokrosa sacensību seriāla "Baloži" posmiem, kurā divi simti dalībnieku sacentās piecās distancēs pieaugušajiem un četrās bērniem (jaunākajai dalībniecei bija tikai divi gadi, vecākajai – 72).

35 km elites grupas braucienā par uzvarētāju kļuva titulētais "Rietumi-Delfin" komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins, kurš finišēja pēc stundas, 39 minūtēm un 34 sekundēm. 28 km distancē labākie izrādījās Krišjānis Jansons-Ratiniks un Zanda Rutkovska no "Ādaži Velo" komandas, 21 km distancē – Ints Celmaraugs, 14 km distancē – Leons Undzenko un "Baldones Velo" komandas pārstāve Anita Antone, bet 7 km braucienā – Jānis Vītols un Samanta Krampe.

Loka šāvēji sezonu sāk Babītē

 

 

Visu triju Baltijas valstu loka šāvēji brīvdienās atklāja jauno sezonu sacensībās sporta kluba "Amazones" vasaras treniņbāzē Babītes novada Salas pagasta "Babītēs". Olimpiskā loka klasē pirmās trīs vietas ieņēma SK "Amazones" pārstāves Rimma Matvejeva, Jeļena Kononova un Līga Ilona Deņisenoka. Toties vīriem labākais no mājiniekiem Jānis Apsītis ierindojās tikai 4. vietā – priekšā divi lietuvieši un igaunis.

Citās loka klasēs uzvarēja Vladimirs Tjutjukovs, Jūlija Oleksejenko, Samirs Morozkovs un Latvijas loka šaušanas leģenda Eduards Lapsiņš no Babītes novada.

Ķekavā jūdz ratus

Pajūgu braukšanas entuziasti vasaras sezonu atklāja sestdien Ķekavas novada "Braueros-1", kur notika ieskaites sacensību "Zelta ratu kauss 2016" pirmais posms. Dalībnieki sacentās manēžas braukšanā dažādos sarežģītības līmeņos un konusu braukšanā.

"Open" jeb atvērtajā klasē uzvaru izcīnīja Aiga Ozoliņa un Olga Gaičonoka ar zirgu Mimi, bet nākamās divas vietas ieņēma laukuma saimnieki – biedrības "Zelti rati" pārstāvji Anita un Zigmunds Tašiņi ar Sultānu, kā arī Sniedze Vīksniņa un Jānis Robiņš ar Hori.

A. un Z. Tašiņi ar zirgu Senators bija labākie jauno zirgu konkurencē. Uzvarētājus divu disciplīnu kopvērtējumā noskaidroja arī zirgu divjūgu klasē, zirgu vienjūgu klasē un jauno braucēju ieskaitē.