15.04.2016 12:29

Lielākajam skolu orientēšanās pasākumam Siguldā pieteikušās jau 90 komandas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielākajam skolu orientēšanās pasākumam Siguldā pieteikušās jau 90 komandas publicitātes

20. aprīlī no plkst. 11 Siguldā, pļavā pie Krišjāņa Barona pieminekļa notiks visu laiku lielākās skolēnu orientēšanās sacensības Latvijā – Latvijas skolu orientēšanās kausa izcīņa. Šobrīd sacensībām pieteikušās jau 90 komandas un kopējais dalībnieku skaits sasniedzis 750.

Latvijas skolu orientēšanās kauss notiks Siguldas pilsētā un parkos. Skolu sacensības notiks trīs kārtās: "Limpo" kvalifikācijas skrējiens būs izšķirošais skolu kopvērtējuma noteikšanā, jo tajā skaitīs labāko skolas pārstāvju priekšsacīkstēs uzrādītos rezultātus, skaidroja rīkotāji.


"Silva" pusfināla skrējienam kvalificēsies 12 labākie katras vecuma grupas pārstāvji. "Rāmkalni" fināla skrējienā iekļūs katras grupas seši ātrākie, kuri sacentīsies par uzvaru individuālajā vērtējumā. Pusfinālā un finālā orientēšanās distance būs jāveic ar kopējo startu, tādējādi sagādājot aizraujošus brīžus ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī savas skolas pārstāvju atbalstītājiem.

Labākajai skolai galvenā balva – orientēšanās komplekts (Skolas orientēšanās karte, "SPORTident" elektroniskās atzīmēšanās komplekts un sponsoru balvas). Otrās un trešās vietas ieguvēji skolu ieskaitē saņems orientēšanās sporta inventāru no firmas "Silva" un sponsoru balvas. Katras vecuma grupas 1.–3. vietu ieguvējus individuālajā konkurencē apbalvos ar medaļām un sponsoru balvām.

Papildus skolu orientēšanās sacensībām, līdzjutējiem un interesentiem būs iespēja piedalīties foto orientēšanās sacensībās "Stikla skrējiens Siguldā". Interesanti, ka šajās sacensībās, kas ir pieejamas visiem, dalības maksa ir viena stikla pudele vai burciņa, kas pie reģistrācijas sacensību dienā jāiemet "Runājošajā stikla konteinerā", bet komanda, kas atnesīs lielāko dalības maksu – visvairāk stikla pudeļu un burku, saņems īpašu specbalvu –dāvanu grozu 50 eiro vērtībā.

Valsts mēroga skolu orientēšanās pasākumu, kura mērķis ir ar orientēšanos veicināt veselīga brīvā laika pavadīšanu jauniešu vidū, pirmo reizi rīko Latvijas Orientēšanās federācija, Siguldas novada pašvaldība un orientēšanās klubs "A2". Jāpiezīmē, ka Sigulda 2018. gadā uzņems pasaules orientēšanās čempionātu.