14.04.2016 13:41

Finišējusi Raganas basketbola līgas jubilejas sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Finišējusi Raganas basketbola līgas jubilejas sezona Raganas basketbola līga

Pagājušajā nedēļas nogalē Raganas basketbola līga (RBL) noslēdza savu 30. jubilejas sezonu. Trešo gadu pēc kārtas čempionu titulu nosargāja "RR Semi Pro Unlimited" komanda, otrajā vietā atstājot basketbola klubu "Sigulda".

Savā trešajā sezonā līgā līdz goda pjedestālam izdevās izlauzties Sigulda/"Kavita V" komandai, kura uzvarēja sezonas debitantus "Entuziastus".

Par finālspēles vērtīgāko spēlētāju (MVP) tika atzīts Roberts Ikaunieks no "RR Semi Pro Unlimited", kurš tika iekļauts arī finālturnīra simboliskajā pieciniekā, portālu "Apriņķis.lv" informēja rīkotāji. Kopā ar viņu tajā iekļuva arī Edmunds Tukišs, Ingars Dambergs (abi BK "Sigulda"), Mareks Veics ("Entuziasti") un Roberts Straume (Sigulda/"Kavita V").

"Manā skatījumā sezona izdevusies gan spēlētājiem, gan skatītājiem, gan organizatoriem. Vairāk vai mazāk viss bija līmenī. Par sezonu kopumā – pārsteigumiem bagāta sezona. Par savas komandas sniegumu esmu ļoti gandarīts, lai gan aizvadījām arī tādas spēles, kas bija zem katras kritikas," tā Roberts Ikaunieks.

"Regulārajā sezonā pret "Siguldu" mums gāja ļoti grūti, abas spēles zaudējām. Arī uz fināla spēli skatījāmies ar lielām bažām, jo mums trūka divu spēlētāju, kas radīja lielu robu garajā galā un spēlētāju rotācijā. Par spīti visam, spēli iesākām ļoti labi, metām iekšā savus metienus, labi nostrādājām aizsardzībā."

Pirmo puslaiku ar precīzu metienu no laukuma otra gala noslēdzis BK "Sigulda" saspēles vadītājs, taču, pēc R. Ikaunieka vārdiem, tas komandu neesot salauzis.

"Turpinājām spēlēt savu spēli, ātri kustinājām bumbu un līdz pat spēles beigām neļāvām pretiniekiem mums pietuvoties. Gribu uzteikt arī komandas biedra Artūra Grandberga tālmetienus, kas pavisam salauza siguldiešus. Un, protams, liels paldies Aigaram Krūmiņam par vērīgu aci no malas trenera lomā. Gribu arī apsveikt Sigulda/"Kavita V" komandu ar izcīnīto bronzu!"

Kā jau ierasts sezonas noslēgumā, basketbolisti tika godināti arī individuālajos sasniegumos dažādos statistikas rādītājos: gūtie punkti – Edmunds Tukišs (BK "Sigulda"; vidēji 28,6 p. spēlē), atlēkušās bumbas – Edgars Nagla (BK "Blēži"; 15,2 0, rezultatīvas piespēles – Aigars Jonass ("Entuziasti"; 6,75), pārtvertās piespēles – Elvijs Zebuliņš (BK "Kojoti"; 5,4), bloķētie metieni – Aigars Ābele ("Entuziasti"; 2,17).