13.04.2016 20:16

"Babītes" futbolistiem neizdodas apstādināt Latvijas kausa īpašniekus jelgavniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Babītes" futbolistiem neizdodas apstādināt Latvijas kausa īpašniekus jelgavniekus Latvijas Futbola federācija

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē trešdien Olaines stadionā sporta kluba "Babīte" futbolisti cienīgā cīņā ar 2:3 (1:1) piekāpās pašreizējiem trofejas īpašniekiem, virslīgas futbola klubam "Jelgava". SK "Babīte" bija vienīgā pirmās līgas komanda, kam bija izdevies iekļūt labāko astoņniekā.

Spēle Olainē pagāja ar Jelgavas futbolistu pārsvaru, taču šīs sezonas pirmās līgas debitanti un arī līderi pēc pirmajām divām viņiem ik pa brīdim sagādāja problēmas aizsardzībā.


Rezultāts tika atklāts 19. minūtē, kad soda laukumā rupji kļūdījās "Babītes" vārtsargs Kudrjavcevs. Taču 30. minūtē pēc skaistas brīvsitiena izspēles FK "Jelgava" vārtos bumbu ar galvu ieraidīja Vladislavs Kuzmins, panākot neizšķirtu 1:1. Vēl līdz pārtraukumam jelgavnieki divreiz trāpīja pa pretinieku vārtu stabu.

Jelgavas kluba galvenais treneris Vitālijs Astafjevs pilno lozi izvilka, otrā puslaika sākumā laukuma uz maiņu sūtot Daniilu Turkovu. Jau trīs minūtes vēlāk viņš vēlreiz izvirzīja savu komandu vadība, bet 72. minūtē guva arī trešos vārtus. Drīz pēc tam, izmantojot FK "Jelgava" vārtsarga Ikstena kļūdu, starpību līdz minimumam samazināja Niks Savaļnieks, taču atlikušajās desmit minūtēs "Babītes" futbolistiem nopietni apdraudēt kausa īpašnieku vārtus vairs neizdevās – 2:3.

Kā zināms, Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā SK "Babīte" iekļuva, pateicoties uzvarām pirmajās divās kārtās un faktam, ka viņu pretinieki astotdaļfinālā Gulbenes komanda bija izpelnījusies diskvalifikāciju.