13.04.2016 13:14

Mārupietes un siguldieši soli no "Lāses kausa" godalgām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Olimpiskajā "Skonto" hallē aizvadīts "Lāses kausa" finālturnīra sacensības volejbolā vispārizglītojošo skolu bērnu un jauniešu komandām. 123 komandu vidū bija arī četras Pierīgas novadu vienības, un divām no tām tika maķenīt pietrūka līdz vietai godalgotajos trijniekos.

"Lāses Kauss" ir volejbola sacensības vispārizglītojošo skolu jauniešiem. Piecpadsmit gadu garumā tas tapis par vienu no vērienīgākajiem jauniešu sporta pasākumiem Latvijā. Sacensībām ir divi posmi – atlases sacensības, kas notiek visā Latvijā un finālsacensības, kurās piedalās labākās komandas no Latvijas pilsētām un novadiem.


Par tiesībām piedalīties finālā šosezon Pierīgas atlases turnīros cīnījās Zvejniekciema vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas, Ropažu vidusskolas, Salaspils 1. vidusskolas, Ādažu vidusskolas, Mārupes vidusskolas un Babītes vidusskolas audzēkņi. Abus vecuma grupu meiteņu turnīros uzvarēja mārupietes, vecākajā grupā (1996./99. g.dz.) puišiem – siguldieši, bet jaunākajā grupā puišiem (2000./03. g.dz.) – ropažnieki.

Finālos no Pierīgas komandām labāk veicās abām vecāko grupu komandām. Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunieši trenera Kārļa Berga vadībā pirmajās sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un iekļuva labāko četriniekā, kurā gan nācās piekāpties Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils tehnikuma un Aizputes vidusskolas volejbolistiem – ceturtā vieta.

Ceturto vietu ieņēma arī Mārupes vidusskolas meitenes, kuras piekāpās vienīgi Kuldīgas Centra vidusskolas, Daugavpils tehnikuma un Rīgas 60. vidusskolas komandām. Katrā grupā startējot pa 30–32 komandām, starp atpalicējiem nepalika arī abas jaunāko grupu Pierīgas vienības – Mārupes vidusskolas volejbolistes kopvērtējumā ieņēma 11. vietu, bet Ropažu vidusskolas puiši ierindojās 14. Pozīcijā, liecina rīkotāju informācija.

Kopumā 2015. gadā cīņās par iespēju piedalīties "Lāses kausa" finālsacensībās galvaspilsētā piedalījās 5830 dalībnieki no 74 pilsētām, novadiem un sešām Rīgas priekšpilsētām, finālā sacentās 1353 jaunie volejbolisti, padarot pasākumu par vienu no vērienīgākajiem skolēnu sporta svētkiem un vienu no gaidītākajiem jaunatnes sporta notikumiem valstī.

Foto no finālturnīra skatāmi šeit.