13.04.2016 11:09

Sākumskolu dambretes turnīrā uzvar mazie salaspilieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspils 1. vidusskolā aizvadītas dambretes komandu sacensības sākumskolām. Čempionātā piedalījās 15 komandas no 12 skolām, kas pārstāvēja Salaspili, Rīgu, Enguri, Ķegumu, Ikšķili, Baldoni un Ropažus. Katrā komandā bija četri zēni un divas meitenes, un pavisam turnīrs bija pulcējis 90 bērnus.

Šādi pasākumi, kas attīsta bērna prāta spējas, jau piecus gadus notiek Dambretes attīstības biedrības paspārnē. To vada Pekinas Prāta olimpisko spēļu dalībnieks, starptautiskais meistars dambretē salaspilietis Vitauts Budreika.

Sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Salaspils 1. vidusskolas pirmā komanda, atstājot aiz sevis turnīra favorītus – Engures vidusskolas dambretistus, liecina rīkotāju informācija. Abām komandām bija vienāds punktu skaits (pa 11), taču rezultātu izšķīra koeficients – salaspiliešiem izlozes rezultātā bija jāspēlē ar spēcīgākiem pretiniekiem, kas deva augstāku vietu.

Vienu punktu mazāk nopelnīja Ķeguma vidusskolas komanda, kurai trešā vieta. Labāko sešnieku ar deviņiem punktiem noslēdza Ikšķiles vidusskolas dambretisti un Salaspils 1. vidusskolas otrā komanda.

Dambretes attīstības biedrībā vēsta, ka Salaspils novadā ar dambreti nodarbojas ap 350 bērnu vecumā no 6 līdz 12 gadiem. No tiem 80 trenējas pie skolotājas Ilzes Čudares. Likumsakarīgi, ka skolotāja aizveda savu komandu līdz uzvarai, jo viņai ir lieliskas spējas piesaistīt dambretes entuziastus un iemācīt tos spēlēt.

Vairāk foto no turnīra skatīt šeit.