12.04.2016 11:56

Latvijas ziemas čempionātā iejādē uzvarējusi Terēze Rozenberga ar Kivi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas ziemas čempionātā iejādē uzvarējusi Terēze Rozenberga ar Kivi Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta otrais posms iejādē, un abu posmu rezultātu kopvērtējumā tika noteikti uzvarētāji. Pieaugušo konkurencē uzvarēja Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi no Ķekavas novada jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi".

Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Olga Šakurova ar Pentagonu un trešajā – Marina Tarvida-Ščegoļeva ar Dimantu.

"Posma sacensības bija jaukas, jo man ļoti patīk startēt kjūrā (brīvas izvēles programma mūzikas pavadījumā). Skatītājiem tas ir interesantāk un pašai – lielāks azarts," Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienestam atzina čempione. "Esmu ļoti apmierināta ar abu savu zirgu startu. Kivi, manuprāt, šis starts bija vislabākais no visiem mūsu kopīgi aizvadītajiem, lai gan pēc tam videoierakstā pamanīju arī kļūdiņas un lietas, pie kurām jāturpina strādāt. Ceru, ka vasaras sezonas laikā sniegumu izdosies uzlabot."

"Pozitīva tendence ir tā, ka dalībnieku skaits lēnām, bet ilgtermiņā palielinās jauno jātnieku konkurencē. Audzis arī junioru skaits, un iepriecina sasniegtie rezultāti. Kopā tas dod cerību, ka pieaugs konkurence arī pieaugušo sacensībās, jo tā ir vislabākais virzītājspēks," teica LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale.

"Bērnu sāncensībās arī ir visnotaļ iepriecinoša tendence, jo redzams, ka sportisti startē, domājot un apzinoties savas komandas zirgam. Nepieciešama tikai lielāka precizitāte, bet jāsaprot, ka bērni ir tikai sava sportiskā ceļa sākumā. Jāpiebilst, ka pirmajā posmā bija pieteicies tik liels kopējais dalībnieku skaits, ka pirmo reizi pēc daudziem gadiem sacīkstes bija jārīko divās dienās."

Pierīgas jāšanas sporta klubu pārstāvji izcīnīja vēl vairākas uzvaras un godalgotas vietas. Airisa Penele ar Landino no Mārupes novada z/s "Lielceri" bija labākā disciplīnā "Shēma III", Līga Ģīle ar Gundegu no Jaunmārupes sporta kluba "Temperaments" – "Shēmā II" amatieriem, bet "Shēmā I" amatieriem pirmās divas vietas ieņēma z/s "Tīraines staļļi" pārstāves Gunita Šumska-Žagata ar Dustino V un Liene Cepurīte ar Aleko.

Vēl JSK "Temperaments" pārstāve Aiga Silavniece ar Dionu Haleju ieņēma otro vietu jauno jātnieku konkurencē, Agnese Kukaine ar King of the Dance – "Shēmā I" atvērtajā klasē un Sintija Ģīle ar Gundegu – trešo vietu "Shēmā II" atvērtajā klasē. Savukārt Iveta Titova ar Lindu no Ķekavas novada sporta kluba "GK Sport" ierindojās otrajā vietā "Shēmā II" amatieriem.