11.04.2016 12:45

Inčukalna galda hokejisti triumfē Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna galda hokejisti triumfē Latvijas čempionātā arhīvs

Sestdien un svētdien Inčukalna sporta kompleksā risinājās Latvijas individuālais čempionāts galda hokejā junioru, dāmu un veterānu konkurencē, kā arī Latvijas komandu čempionāts. Visos turnīros ar panākumiem startēja mājinieki, Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvji.

Lielāko dalībnieku skaitu – 46 spēlētāji – bija pulcējis junioru čempionāts, kurā par uzvarētāju kļuva Filips Buhtujevs no Inčukalna kluba. Pēc divu priekšsacīkšu kārtu izspēles viņš ceturtdaļfinālā ar 4:1 uzvarēja Aldi Gusevu no bērnu un jauniešu centra (BJC) "Laimīte", pusfinālā ar 4:0 pieveica ventspilnieku Alvi Siliņu, bet finālā sīvā cīņā pārspēja vēl vienu BJC "Laimīte" pārstāvi Emīlu Liepiņu, liecina Latvijas Galda hokeja federācijas informācija.


Divpadsmit dāmu konkurencē Latvijas čempiones titulu izcīnīja Ilze Zuce-Tenča. Pusfinālā divu Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvju divcīņā viņa ar 4:0 apspēlēja Elīnu Galu, bet finālā ar 4:2 uzvarēja Laimu Kamzolu no Ventspils. Spēlē par trešo vietu Elīna Gala piekāpās citai ventspilniecei Elēnai Rācenājai 1:4 un ierindojās ceturtajā vietā.

Veterānu turnīrā mājiniekiem bija jāsamierinās "tikai" ar bronzas medaļu. To izcīnīja Sandis Kalniņš, kurš pusfinālā ar 0:4 zaudēja Sergejam Mihejevam no Rīgas, toties "mazajā finālā" par trešo vietu pārspēja Gunti Ernšteinu no Ventspils 4:3.

Dienu vēlāk Inčukalnā norisinājās Latvijas komandu čempionāts galda hokejā, un laukuma saimnieki tajā izcēlās gan kvantitatīvi (piecas no 14 komandām pārstāvēja Inčukalna klubu), gan kvalitatīvi.

Pusfinālā divām labākajām inčukalniešu komandām nācās tikties savā starpā – mačs beidzās neizšķirti 7:7, un uzvarētāju noteikšanai bija jāsarīko kapteiņu mačs. Tajā IGHK2 komandas līderis Jānis Kalnevics ar 2:0 pārspēja Edgaru Saulīti (IGHK1).

Finālā Inčukalna otrā komanda, kuras sastāvā vēl spēlēja Kārlis Balodis, Rainers Kalniņš un Haralds Gals, sagrāva Ventspils pirmo vienību 11:2 un izcīnīja čempionu titulu. Bet mačā par trešo vietu IGHK1 hokejisti Edgars, Matīss un Mikus Saulīši, kā arī Filips Buhtujevs tikpat pārliecinošu pieveica BJC "Laimīte" vienību 10:2.

Pārējās trīs Inčukalna galda hokeja kluba komandas ierindojās septītajā, trīspadsmitajā un četrpadsmitajā vietā.