10.04.2016 20:36

Pierīgas futbola klubiem otrajā kārtā divas uzvaras un neizšķirts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pierīgas komandas sekmīgi aizvadījušas "komanda.lv" futbola pirmās līgas otrās kārtas spēles. Otro uzvaru sezonā izcīnīja sporta kluba "Babīte" futbolisti, pirmo – Ķekavas futbola klubs "Auda", bet Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine"/sporta kluba "Super Nova" komanda sezonu sāka ar neizšķirtu.

Par turnīra tabulas līderiem kļuvuši pirmās līgas debitanti sporta kluba "Babīte" futbolisti, kuri izcīnīja otro uzvaru un otro spēli pēc kārtas guva četrus vārtus – 4:1 pret Preiļu bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņiem.


Ar hettriku otrajā spēlē pēc kārtas atzīmējās kluba kapteinis Edgars Kārkliņš – 14. minūtē viņš realizēja 11 metru soda sitienu, īsi pirms pārtraukuma guva otros vārtus, bet desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma raidīja bumbu vārtos trešo reizi. Otrā puslaika vidū ceturtos vārtus "Babītes" labā guva Niks Savaļnieks, bet Preiļu komanda goda vārtus guva dažas minūtes pirms beigām.

FK "Auda" futbolisti savā laukumā Ķekavā uzņēma Jura Docenko futbola skolas "Alberts" komandu. Uzvaru 2:1 laukuma saimniekiem nodrošināja viesspēlētāju rezultatīvā spēle – 59. minūtē "Audu" vadībā izvirzīja japānis Keisuke Hosino, bet 81. minūtē precīzs bija nigērietis Ismails Musa. Desmit minūtes iepriekš sāncenši bija izlīdzinājuši rezultātu.

AFA "Olaine"/SK "Super Nova" vienība, kas pirmajā kārtā bija brīva, jauno sezonu sāka ar spēli pret Rīgas Tehniskās universitātes futbola centra komandu. Šajā mačā uzvarētāji tā arī netika noskaidroti un vārti netika gūti – 0:0.

Nākamās spēles pirmās līgas turnīrā paredzētas 16. un 17. aprīlī. Sestdien FK "Auda" Ķekavā uzņems Preiļu BJSS futbolistus, bet svētdien Piņķos savā starpā tiksies abas pārējās Pierīgas komandas no Babītes un Olaines.

Tiesa, vēl līdz tam SK "Babīte" futbolistiem jāaizvada, iespējams, svarīgākā spēle kluba vēsturē – trešdien plkst. 18 Olaines stadionā viņi aizvadīs Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli pret pašreizējiem trofejas īpašniekiem futbola klubu "Jelgava".