08.04.2016 20:13

Jēkabpilietes pusfināla pirmajā spēlē liek panervozēt Stopiņu handbolistēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elza Seržante Elza Seržante Latvijas Handbola federācija

Vienu no grūtākajām uzvarām šajā sezonā Latvijas čempionāta pusfināla sērijas pirmajā mačā piektdien Ulbrokā izcīnīja Stopiņu novada handbola komandas spēlētājas. Lielu cīņas daļu atradušās iedzinējās, viņas ar vienu vārtu starpību pārspēja Jēkabpils sporta skolas komandu.

Sezonas pirmās un ceturtās labākās vienības pusfināla pirmās spēles sākums aizritēja gluži līdzīgā cīņā. Rezultāts labu brīdi auga vienmērīgi, līdz pirmā puslaika beigās jēkabpilietes pamanījās gūt četrus vārtus pēc kārtas un pārtraukuma devās ar triju vārtu pārsvaru (13:10).


Lai izlīdzinātu rezultātu, laukuma saimniecēm pēc pārtraukuma bija nepieciešamas nepilnas piecas minūtes, un drīz vien viņas arī izvirzījās vadībā (19:17). Taču Jēkabpils handbolistes nesalūza un atkal izlīdzināja rezultātu (23:23). Tikai sākoties pēdējām desmit minūtēm, ar četriem precīziem metieniem pēc kārtas Stopiņu NHK panāca izšķirošo pārsvaru (28:24), ko ne bez pūlēm nosargāja – 29:28.

Uzvarētāju labā Ivita Asare guva desmit vārtus, Elza Seržante astoņus un Lana Nikolajeva sešus.

Pusfināla sērijas otrā spēle notiks 16. aprīlī Jēkabpilī. Ja Jēkabpils handbolistēm izdosies revanšēties un sagādāt Stopiņu komandai pirmo zaudējumu sezonā, izšķirošā trešā spēle notiks dienu vēlāk Ulbrokā.

Jāatgādina, ka Stopiņu NHK Latvijas čempionāta pamatturnīru beidza bez zaudējumiem – 18 uzvaras un divi neizšķirti 20 spēlēs.