07.04.2016 21:01

"Ķekavas" florbolistes sezonu noslēdz ar Latvijas čempionāta bronzas medaļām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ķekavas" florbolistes sezonu noslēdz ar Latvijas čempionāta bronzas medaļām FK "Ķekava"

Pēdējo divu gadu Latvijas čempiones florbola kluba "Ķekava" spēlētājas kļuvušas par šīs sezonas "Elvi" līgas bronzas godalgu īpašniecēm. Finālspēlē par trešo vietu viņas ceturtdien ar 7:2 pārliecinoši pieveica komandu "Rīgas lauvas".

Pamatus uzvarai ķekavietes ielika jau pirmajā trešdaļā. Sestajā minūtē rezultātu atklāja Zanda Bergmane, bet vēlāk 23 sekunžu laikā Katrīna Banka un vēlreiz Bergmane panāca jau 3:0. Otrās trešdaļas vidū "lauvas" divus vārtus atguva un samazināja starpību līdz minimumam, taču jau divas minūtes vēlāk Gundega Vancāne realizēja skaitlisko vairākumu – 4:2.


Trešā perioda sākumā Paula Brunovska atjaunoja triju vārtu pārsvaru, bet pēdējās astoņās minūtēs vēl divreiz bumbiņu pretinieču vārtos ieraidīja Zanda Bergmane (trešo reizi) un Katrīna Banka (otro reizi) – 7:2.

Pēdējās divās sezonās FK "Ķekava" florbolistes bija izcīnījušas sudraba medaļas, abas reizes finālā piekāpjoties Kocēnu "Rubenei", bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas finišēja trešajā vietā. Šosezon ķekavietes sezonas lielāko daļu bija turnīra līderes, taču pamatturnīra izskaņā palaida priekšā "Rubeni" un pusfinālā, vinnējušas pirmās divas spēles, beigās ar 2:4 zaudēja FK "NND" florbolistēm.

Nosacīti soli atpakaļ spēris arī otrs novada dāmu florbola klubs – "Ķekavas Bulldogs" pērn palika pēdējā ceturtajā vietā, bet šogad ierindojās piektajā vietā sešu komandu konkurencē, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Sestdien "Arēnā Rīga" notiks Latvijas florbola čempionāta finālspēle dāmām un mači par pirmo un trešo vietu vīriem. Plkst. 15 cīņu par bronzas medaļām sāks Ulbrokas/florbola skolas "Masters" un Cēsu "Lekrings".