07.04.2016 11:36

Skolēni varēs piedalīties ''Lattelecom'' Rīgas maratonā par pazeminātu dalības maksu

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par pazeminātu dalības maksu 2500 Latvijas skolēniem būs iespēja ''Lattelecom'' Rīgas maratonā sacensties par Latvijas Skolu kausu, ceturtdien paziņojuši rīkotāji.

Tas būs iespējams 6 km distancē 15.maijā vai "Rimi" bērnu dienas Ģimeņu skrējienā 14.maijā par pazeminātu dalības maksu - 1,50 eiro. Pārējo dalības maksu segs Rīgas dome un Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar ''Lattelecom'' Rīgas maratona organizatoriem.


Tradīcija skolām sacensties savā starpā un piedalīties skriešanas svētkos par pazeminātu dalības maksu tika iedibināta jau 2008.gadā. Bet šogad ar Rīgas domes un Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu, radīta iespējas piedalīties skolēniem no visas Latvijas.

Kausa izcīņā piedalās tikai skolas, no kurām finišē vismaz 20 dalībnieki, summējot 20 labāko dalībnieku iegūto vietu vecuma grupā. Latvijas Skolu kausu iegūs komanda, kurai kopsummā būs vismazākais punktu skaits. Latvijas Skolu kauss un komandu TOP tiks veidots atsevišķi sestdienas "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam un svētdienas 6 km distancei. Tiks apbalvotas pirmo trīs vietu ieguvējas komandas, savukārt aktīvākajiem skolotājiem pasniegtas veicināšanas naudas balvas.

2015. gadā kopumā Rīgas skolu komandās startēja un finišēja 1130 skolēni no 37 skolām, vislabākos rezultātus otro gadu pēc kārtas uzrādot Rīgas 66. speciālai vidusskolai, kas Rīgas skolu kausu izcīnīja arī 2009. un 2010. gadā.