06.04.2016 21:39

Carnikavieši iet kaimiņu pēdās, LBL3 pusfinālā bez Pierīgas basketbolistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavieši iet kaimiņu pēdās, LBL3 pusfinālā bez Pierīgas basketbolistiem arhīvs

Tāpat kā dienu iepriekš saulkrastiešiem, Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas ceturtdaļfināla kārtu nav izdevies pārvarēt Carnikavas basketbolistiem. Arī sērijas otrajā spēlē viņi piekāpās Bauskas BJSS/sporta centra "Mēmele" komandai un no cīņas par medaļām izstājās. Pērn carnikavieši ierindojās ceturtajā vietā.

Pieticīgās cerības atspēlēties pēc zaudējuma 70:85 pirmajā spēlē vēl vairāk mazināja trešdien Bauskā notikušā otrā mača sākums – 2:10. Taču vēl pirmajā ceturtdaļā carnikaviešiem izdevās četras minūtes nosargāt savu grozu neskartu, un otrās ceturtdaļas sākumā viesi jau bija panākuši 23:14 pārsvaru jeb deficītu divu maču summā samazinājuši līdz "mīnus seši".


Vēl pirmajā puslaikā Bauskas basketbolisti starpību tomēr samazināja uz pusi un drīz pēc lielā pārtraukuma panāca neizšķirtu. Carnikavas komandai vēl uz brīdi izdevās panākt 48:41 savā labā, tomēr ceturtās ceturtdaļas vidū uz kādu brīdi iestrēga viesu uzbrukums, un beigās arī otro spēli baušķenieki beidza ar uzvaru – 73:63 un 158:133 divu spēļu summā.

Sezonas pēdējā spēlē Carnikavas kluba labā Edgars Vecums guva 20 punktus, Jānis Ābols 15 un Kristaps Briedis 10 punktus.

Kā zināms, zaudējumu LBL trešās divīzijas ceturtdaļfināla sērijā pret Iecavas "Dartiju" piedzīvoja Saulkrastu basketbolisti. Līdz ar to vienīgā Pierīgas komanda, kas turpina dalību Latvijas Basketbola līgas turnīros, ir Mārupes sporta centra vienība. 11. aprīlī viņi viesos aizvadīs otrās divīzijas pusfināla pirmo spēli pret Rīgas Stradiņa universitāti, otrais mačs sērijā līdz divām uzvarām paredzēts 14. aprīlī Tīraines sporta kompleksā.