06.04.2016 15:11

Par iespēju satikties ar Kristapu Porziņģi sacentīsies arī mazie pierīdznieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par iespēju satikties ar Kristapu Porziņģi sacentīsies arī mazie pierīdznieki publicitātes

Sacensībās ""Sportland" pirmie soļi basketbolā" pirmo klašu skolēniem piedalīsies 21 Latvijas skolu komanda, arī bērni no četrām Pierīgas skolām. Galvenā balva pirmās vietas ieguvējiem – ekskluzīva tikšanās ar Nacionālajā Basketbola asociācijā spēlējošo Kristapu Porziņģi.

Pirmo uzdevumu – izveidot mājasdarbu par tēmu "Basketbols – mana spēle", iekļaujot komandas nosaukumu, saukli un vēlējumu Latvijas basketbola valstsvienībai ceļā uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru – izpildīja 21 skolas audzēkņi un viņu skolotāji. Divos pusfinālos bērni sacentīsies aizraujošās stafetēs, āķīgu prāta vingrinājumu un radošo uzdevumu izpildē.


Pirmajā pusfinālā 7. aprīlī Madonas pilsētas sporta centrā piedalīsies arī Krimuldas vidusskolas komanda "Ezīši" un Ikšķiles novada Tīnūžu pamatskolas "Ašie". Savukārt 14. aprīlī Saldus sporta centrā dalībnieku vidū būs Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas "Oranžie no Berģiem" un Ādažu vidusskolas "Mazie, zibenīgie dankeri". Fināls paredzēts 20. aprīlī Rīgā.

Komandā, kas piedalās sacensībās, jābūt 12 skolēniem – sešām meitenēm un sešiem puišiem. Pusfināla un fināla laikā notiks arī līdzjutēju konkursi, kuros būs iespēja savai klasei nopelnīt papildus punktus.

Visiem pusfinālu un fināla dalībniekiem balvās tiks basketbola ekipējums, ""Sportland" pirmie soļi basketbolā" krekls un citas atbalstītāju balvas. Trīs labākajām komandām tiks dota iespēja apmeklēt Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības treniņu un satikt spēlētājus, kuri gatavosies olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Bet galvenā balva pirmo vietu ieguvušajai komandai – ekskursija uz Liepāju visai klasei un skolotājam, dažādas aktivitātes un tikšanās ar Kristapu Porziņģi.

"Sportland" sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību šādas sacensības rīko otro gadu, veicinot bērnu nodarbošanos ar sportu, palielinot basketbola popularitāti ģimenēs un skolās, kā arī radinot bērnus pie apziņas, ka sports ir dzīvesveids.