06.04.2016 13:54

Ulbrokas vidusskolas audzēkņi otro gadu pēc kārtas "drošākie un veiklākie" Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ulbrokas vidusskolā aizvadītas Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu stafešu sacensības "Drošie un veiklie", kurās piedalījās divpadsmit mācību iestāžu C vecuma grupas (2002./03. g. dz.) komandas. Tāpat kā pērn, drošākie un veiklākie izrādījās mājinieki, kuri summā gan tikai par mata tiesu apsteidza skolēnus no Berģiem.

Sacensību dalībnieki sacentās astoņās dažādās veiklības stafetēs ar basketbola, handbola un futbola bumbām, tenisa bumbiņām, pildbumbām, vingrošanas apļiem u.c. Katrā stafetē izcīnītās vietas tika saskaitītas, un labākie tika noteikti pēc mazākās gūto vietu summas.

Sīva cīņa par uzvaru kopvērtējumā ritēja līdz pašam sacensību finišam. Pirms pēdējās stafetes vienāds punktu skaits bija līderiem – Ulbrokas vidusskolas un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas skolēniem, kuri savā starpā sadalīja uzvaras visās astoņās stafetēs. Pēdējā, kurā bija jāveic skrējiens pa apli ar papilduzdevumu, tikai par 0,18 sekundēm ātrāki bija mājinieki, kuri tad arī kļuva par sacensību uzvarētājiem.

Ulbrokieši uzvarēja piecās stafetēs, vienreiz bija otrie, vienreiz trešie un vienreiz piektie, summā savācot 15 punktus. Komandas sastāvā startēja Elza Lešinska, Ramona Arta Ozola, Karīna Erdmane, Santa Kalniņa, Ernests Ritvars Grava, Maksimuss Roze un Ernests Stūre.

Tikai vienu punktu uzvarētājiem kopvērtējumā zaudēja Berģu pamatskolas audzēkņi Elīna Sičeva, Agrita Vanaga, Patrīcija Sarmule, Gābija Hoksa, Edvards Rāzna, Daniels Mūrnieks, Ričards Fukss un Emīls Keisteris. Viņiem stafetēs bija trīs pirmās, trīs otrās, viena trešā un viena ceturtā vieta.

Trešo vietu, jau krietni atpaliekot no abu pirmo vietu ieguvējiem, ar 31 punktu ieņēma Carnikavas pamatskolas audzēkņi Rebeka Japiņa, Marija Japiņa, Monta Promberga, Šarlote Putirska, Ralfs Stratans, Edgars Ralovecs, Tomass Vilks un Kevins Meļņikonis, kuriem atsevišķās stafetēs labākais panākums bija trīs otrās vietas.

Labāko sešniekā vēl ierindojās Ādažu vidusskola (46 p.), Mārupes vidusskola (53 p.) un Vangažu vidusskola (55 p.). Tālākās vietas ieņēma Jaunmārupes pamatskola (58 p.), Zaķumuižas pamatskola (61 p.), Ropažu vidusskola (68 p.), Saulkrastu vidusskola (70 p.), Mālpils novada vidusskola (74 p.) un Sējas pamatskola (77 p.).

Var atgādināt, ka Pierīgas skolu stafešu sacensībās "Drošie un veiklie" pirms gada labāko trijniekā kopvērtējumā iekļuva Ulbrokas, Carnikavas un Jaunmārupes skolēni, bet pirms diviem gadiem – Vangažu, Ulbrokas un Ādažu skolu komandas.

Pierīgas novadu 2015./16. mācību gada skolēnu sporta spēlēs atlicis aizvadīt vairs tikai vienas sacensības – 26. aprīlī Babītē notiks krosa stafešu sacensības četrās vecuma grupās. Interesanti, ka pērn katrā vecuma grupā uzvarēja komanda no citas Pierīgas mācību iestādes – Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas, Ulbrokas vidusskolas, Mārupes vidusskolas un Babītes vidusskolas.