04.04.2016 12:46

Baldonietis Rupeiks un ķekavietis Macuks uzvar Latvijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē "Laumas" mototrasē Liepājā notika Latvijas motokrosa čempionāta pirmais posms. Ekipāžu konkurencē pirmo vietu izcīnīja pieredzējušais baldonietis Māris Rupeiks kopā ar Kasparu Liepiņu, bet "MX Open" klasē – ķekavietis Toms Macuks.

Blakusvāģu klases pirmajā braucienā Rupeiks/Liepiņš finišēja pirmie, apsteidzot otrās vietas ieguvējus Jāni Daideru un Aigaru Reimandovu par nepilnām desmit sekundēm. Otrajā braucienā viņi ierindojās trešajā vietā, un ar to izrādījās pietiekami, lai nosargātu uzvaru posma kopvērtējumā (45 punkti). Otro vietu ieņēma otrā brauciena uzvarētāji igauņi Variks un Mīls, trešo – Daiders/Reimandovs (pa 37 p.).


Dienu vēlāk notikušajās sacīkstēs solo klasēs spēcīgākajā "MX Open" klasē abos braucienos uzvarēja un līdz ar to arī pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja pagājušā gada Ķekavas novada sporta laureāts tehniskajos sporta veidos Toms Macuks. Septītais kopvērtējumā (braucienos sestā un septītā vieta) bija ādažnieks Leons Kozlovskis.

Kvadriciklu klasē pieaugušajiem pirmo vietu izcīnīja Eiropas čempions Edgars Meņģelis, bet uzreiz aiz labāko trijnieka palika Kārlis Bole un Raivis Sootee.

Nākamais Latvijas motokrosa čempionāta posms paredzēts 28. un 29. maijā Gulbenē.