04.04.2016 10:19

Salaspils frisbija komandas atgriežas no Zviedrijas ar medaļām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija komandas atgriežas no Zviedrijas ar medaļām www.frisbee.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā norisinājās viens no lielākajiem un prestižākajiem frisbija telpu sezonas turnīriem "Hello Stockholm". "Salaspils FK" meiteņu komanda tajā izcīnīja čempionu titulu, bet "Salaspils WT" vīru komandai jau trešo gadu pēc kārtas tika bronzas godalgas.

Latvijas Frisbija federācijā informēja, ka "Salaspils FK" komanda turnīru iesāka ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu grupas spēlēs – 10:4 pret mājiniecēm Ērebrū "KFUM" un 6:9 pret somu "Helsinki Black". Tas garantēja vietu astotdaļfinālā, kur ar 11:5 tika pārspēta "Primavera" komanda, bet ceturtdaļfinālā salaspilietes ar 10:4 pieveica Zviedrijas klubu "Götlaborg".


Turnīra otrajā dienā pusfinālā pretī stājās Somijas komanda "Viima", kas tika pieveikta ar 10:4, un finālā "Salaspils FK" spēlētājām bija jātiekas ar pēdējo divu gadu čempionēm "Valkyria" no Zviedrijas. Spēles pirmajā puslaikā Salaspils frisbijistes spēja izvirzīties pārliecinošā vadībā 8:4. Sākot otro puslaiku, zviedrietēm izdevās samazināt rezultāta starpību, bet cīņas izšķirošajā daļā "Salaspils FK" demonstrēja izcilu spēli, kā rezultātā tika izcīnīta uzvara 14:8 un iegūts čempionu tituls.

"Salaspils WT" vīru komanda turnīra pirmo dienu aizvadīja bez zaudējumiem – grupu turnīrā 11:4 pret Zviedrijas komandu "Lumberjacks FGFF", 10:6 pret vēl vienu mājinieku vienību "Sigtuna FK" un 11:0 pret "Lok Stoli" no Krievijas, bet ceturtdaļfinālā 10:4 pret "Red Eagles" no Vācijas.

Pusfinālā salaspiliešiem otro gadu pēc kārtas pretī stājās "Ol' Dirty Bastards" vienība, kurā spēlē frisbijisti no dažādām Eiropas valstīm. Diemžēl, tāpat kā pirms gada, veiksmīgāki saspringtajā cīņā izrādījās vēlāk čempionu titulu ieguvušie pretinieki – 6:7. Spēlē par trešo vietu "Salaspils WT" tikās ar pagājušā gada čempioniem "Viksjöfors" no Zviedrijas un līdz ar uzvaru 9:7 izcīnīja bronzas godalgas.