03.04.2016 16:08

Stopiņu handbolistes pamatturnīru beidz bez zaudējumiem, vīriem dažādas sekmes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

20 spēlēs 18 uzvaras un divi neizšķirti – ar šādu lielisku bilanci Latvijas dāmu handbola čempionāta pamatturnīru beigušas Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētājas. Četrpadsmito panākumu pēc kārtas viņas guva pār Ludzas sporta kluba "Latgols" komandu.

Lielā mērā izšķirošas Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā spēlē bija abu puslaiku pirmās minūtes. Maču laukuma saimnieces iesāka ar 8:2 izrāvienu, bet pēc pārtraukuma no 17:10 panāca 24:11. Beigās pārliecinoša uzvara 39:20. Desmit vārtus mājiniecēm guva Elita Ekkerte, astoņus – Lana Nikolajeva, pa pieciem – Elza Seržante, Ivita Asare un Daina Sergejeva.


20 spēlēs Stopiņu NHK iekrāja 38 punktus un otrās vietas īpašnieces "REIR Dobele" handbolistes pamatturnīra noslēguma tabulā apsteidza par 11 punktiem. Pusfināla sērijā līdz divām uzvarām stopiņietes tiksies ar ceturtās vietas īpašnieci Jēkabpils sporta skolas komandu – spēles paredzētas 8. aprīlī Ulbrokā un 16. aprīlī Jēkabpilī (trešā, ja būs nepieciešams, 17. aprīlī Ulbrokā).

Bet vēl līdz tam sezonas pēdējo maču otrdien plkst. 20.30 savās mājās pret jēkabpilietēm aizvadīs Salaspils sporta skolas handbolistes, kuras neatkarīgi no šīs cīņas iznākuma finišēs piektajā vietā.

Kārtējās spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos notikušas arī Latvijas pirmās līgas turnīrā vīriem. Ceturto panākumu septiņās cīņās guva Stopiņu NHK handbolisti, kuri otrā puslaika vidū guva astoņus vārtus pēc kārtas un beigās ar 33:25 pieveica kluba "Jūrmalas sports" otro vienību. Mareks Šakola guva deviņus un Artūrs Koponāns astoņus vārtus.

Septīto zaudējumu turnīrā par 1.-6. vietu piedzīvoja viņu novadnieki Ulbrokas sporta kluba handbolisti – 25:46 pret līderiem "Skrīveri/Aizkraukle" (Ralfam Ozoliņam astoņi precīzi metieni). Tabulā Stopiņu NHK ar astoņiem punktiem ieņem trešo vietu, bet Ulbrokas SK komanda bez punktiem ir pēdējā sestajā pozīcijā.

Gandarījuma kausa izcīņā par 7.-12. vietu sesto zaudējumu septiņās spēlēs nedēļas nogalē piedzīvoja Salaspils/"Mērnieks ZM" komanda, kas piekāpās "RTU-Seniors" vienībai 27:41 (Edmunds Prikņa 6, Eduards Malahovs 5). Trīs kārtas līdz beigām ar diviem punktiem salaspilieši ir priekšpēdējā piektajā (respektīvi, vienpadsmitajā) vietā.