02.04.2016 18:04

"Miesnieku" regbisti pārspēj "Eži"/LMT komandu un izcīna LRF Prezidenta kausu

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Miesnieku" regbisti pārspēj "Eži"/LMT komandu un izcīna LRF Prezidenta kausu Zigismunds Zālmanis, speciāli LRF

Valsts čempioni regbijā "Miesnieki" sestdien Upesciema stadionā ar 36:10 (12:10) pārspēja pērnās sezonas Latvijas kausa finālistus "Eži"/LMT komandu, izcīnot Latvijas regbija federācijas (LRF) Prezidenta kausu, ar kuru tradicionāli tiek ievadīta jaunā regbija sezona Latvijā, informēja federācijas preses dienests.

Uzvarētājiem divus piezemējumus veica Emīls Balodis, bet pa reizei to izdarīja Jānis Priede, Elmārs Šefanovskis, Raivis Kokins un Seivors Maduka, kurš savulaik ir spēlējis Anglijas jauniešu izlasē, bet nu otro gadu studē un spēlē regbiju Latvijā. Vēl "Miesnieku" rindās punktus guva Gunārs Andersons, kurš trāpīja divus realizācijas sitienus, bet reizi to pašu paveica arī Priede.


Savukārt "Ežiem"/LMT vienīgo piezemējumu veica Ruslans Kotļevs, kamēr Mārtiņš Bokišs trāpīja vienu soda sitienu un izpildīja veiksmīgu realizācijas sitienu.

Cīņas sākumā ar soda sitienu vadībā izvirzījās "Eži"/LMT, taču turpinājumā "Miesnieki" spēja atspēlēties un pēc pirmā puslaika viņi jau bija vadībā ar 12:10. Līdzīga spēkošanās bija arī otrā puslaika pirmajā pusē, kad rezultāts bija 17:10, taču tad iniciatīvu pārņēma valsts čempioni, kuri mača beigu daļā izdarīja vēl trīs piezemējumus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pēc spēles abu komandu treneri - Uldis Bautris no "Miesniekiem" un Juris Straume no "Eži"/LMT komandas - atzina, ka priekš pavasara komandas rādījušas pietiekami labu sniegumu, lai gan neiztika arī bez tehniskā brāķa, kad bumbas spēlētājiem kritušas laukā no rokām.

LRF Prezidenta kausu "Miesnieki" izcīnīja otro reizi. Pirmo reizi viņi to ieguva 2012.gadā, kad spēle noslēdza regbija sezonu, toreiz ar 39:7 arī pārspējot "Eži"/LMT regbistus. Vēl divas reizes kausu izcīnījusi "Garkalne"/"Livonia". LRF Prezidenta kausa izcīņa tika aizvadīta ceturto reizi un trešo gadu pēc kārtas šī spēle ievada jauno regbija sezonu Latvijā.