31.03.2016 16:20

Salaspils futbola komanda pēdējā brīdī atsakās no dalības pirmās līgas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šosestdien notiks "komanda.lv" Latvijas pirmās līgas futbola čempionāta pirmās kārtas spēles. Diemžēl jaunās sezonas priekšvakarā kļuva zināms, ka turnīrā nepiedalīsies Salaspils komanda, un 15 klubu starpā Pierīga būs pārstāvēta ar trim vienībām no Ķekavas, Olaines un Babītes.

Sezonas sākumam veltītajā pasākumā Latvijas Futbola federācijas Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels pavēstīja, ka burtiski pašā pēdējā brīdī saņemts atteikums no Salaspils komandas, kas čempionātam bija pieteikta ar nosaukumu SK "Kengaroos"/Salaspils FS un kurai sestdien Ogrē bija plānots pirmais mačs pret Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine"/sporta kluba "Super Nova" futbolistiem.


"Jauna kluba pieteikšanai un tā licences iegūšanai laika vairs nebija. Darījām no savas puses visu iespējamo, lai turnīrā saglabātu 16 komandas, kā tas bija plānots pirms sezonas, tomēr turnīru aizvadīsim ar 15 klubiem. Visi mači notiks saskaņā ar iepriekš apstiprināto kalendāru, bet katrā kārtā viens klubs no spēlēm būs brīvs," skaidroja A. Gaidels.

Zīmīgi, ka jau pirmajā kārtā savā starpā tiksies divas Pierīgas komandas – sestdien Piņķos sacentīsies pirmās līgas debitanti sporta kluba "Babīte" futbolisti un ilgdzīvotāji Ķekavas futbola kluba "Auda" spēlētāji. Citi dalībai "komanda.lv" pirmās līgas čempionāta jaunajā sezonā apstiprinātie klubi pārstāvēs Rīgu, Valmieru, Preiļus, Smilteni, Saldu, Ogri, Staiceli, Tukumu, Jēkabpili un Rēzekni.

Katrs no klubiem sezonas garumā – no 2. aprīļa līdz 5. novembrim – aizvadīs pa 28 spēlēm. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar virslīgas turnīra septīto labāko komandu.