26.03.2016 16:54

Latvijas regbisti piedzīvo trīs zaudējumus Eiropas U-18 čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbisti piedzīvo trīs zaudējumus Eiropas U-18 čempionātā RK "LMT/Eži"

Sešu Pierīgas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas junioru (U-18) regbija izlase Lisabonā notikušajā Eiropas čempionātā piedzīvoja zaudējumus visās trijās spēlēs un kopējā rangā palika 16. vietā, kas joprojām ir komandas visu laiku augstākā pozīcija, kādu tā ieņēma arī pirms šī Eiropas čempionāta.

"European Trophy" turnīra ceturtdaļfinālā latvieši vispirms ar 7:74 (0:36) zaudēja visa turnīra favorītei Polija. Vienīgo piezemējumu 64. minūtē veica uz maiņu nākušais Ķekavas kluba "Miesnieki" regbists Mairis Grīva, informēja Latvijas Regbija federācijā.


Pusfinālā par 5.-8.vietu jau daudz līdzīgākā cīņā Latvijas juniori ar 13:28 piekāpās vienaudžiem no Lietuvas. Šoreiz vienīgo piezemējumu otrā puslaika sākumā izdarīja otrs "Miesnieku" spēlētājs Andrejs Mantenieks. Tobrīd rezultāts kļuva 13:15. "Pret lietuviešiem visvairāk pietrūka veiksmes, jo puiši aizsardzībā un uzbrukumā cīnījās lieliski," rezultātu komentēja komandas galvenais treneris Mārtiņš Straume.

Visbeidzot sestdien pēdējā spēlē par septīto vietu Latvijas U-18 izlase ar 3:32 zaudēja Šveicei un turnīrā palika pēdējā astotajā vietā.

"Ar katru spēli sniegums uzlabojās. Piemērs ir arī iepriekšējā spēle pret Lietuvu, kurā līdz otrā puslaika vidum vēl nebija skaidrs, kurš uzvarēs. Paliekam astotajā vietā savā divīzijā, kādā bijām arī turnīru sākot. Vispār jau mums vajadzēja spēlēt zemākā divīzijā, taču tikām augstāk pateicoties zviedriem, kuri šogad no spēlēšanas atteicās. Tāpēc pretiniekos tagad bija spēcīgākas komandas, pret kurām spēlējot, var iegūt tik milzīgu pieredzi, kādu Latvijas mačos neiegūsi pusē, bet varbūt pat visā sezonā," norāda M. Straume.

Bez abiem pieminētajiem "Miesnieku" regbistiem izlases sastāvā vēl bija viņu komandas biedrs Vladislavs Karnicki, kā arī Garkalnes kluba "Livonia" spēlētāji Markuss Krallišs, Roberts Brikmanis un Dāvids Bērtiņš.