24.03.2016 21:47

Carnikavas basketbolisti pārspēj "Rūjienu" un iekļūst LBL3 ceturtdaļfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas basketbolisti pārspēj "Rūjienu" un iekļūst LBL3 ceturtdaļfinālā www.delfi.lv

Vidzemes basketbola klubu duelī Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas astotdaļfināla sērijā Carnikavas komanda, pateicoties Jāņa Ābola lieliskajam sniegumam, trešdien izbraukumā ar astoņu punktu pārsvaru uzvarēja sporta klubu "Rūjiena" un kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Abu komandu pirmajā spēlē Carnikavā uzvarētāji tā arī netika noteikti – pamatlaiks beidzās ar mūsdienu basketbolam neraksturīgo neizšķirtu 69:69. Tā kā sērijas uzvarētāji tika noteikti divu spēļu summmā, rezultāta starpība atbildes mačā Rūjienā ik brīdi bija vienāda arī ar situāciju sērijā kopumā.


Pirmo un vienīgo reizi spēlē carnikavieši iedzinējos bija otrajā minūtē (2:3). Tad viesi guva 12 punktus pēc kārtas un pirmās ceturtdaļas beigām panāca jau 20:7. Turpinājumā gan tik viegli neklājās, un neilgi pirms pirmā puslaika beigām rūjienieši starpību samazināja līdz vienam punktam (24:23), tomēr atpūtā Carnikavas basketbolisti devas ar piecu punktu handikapu (28:23).

Trešajā ceturtdaļā ilgāku laiku rezultāta starpība turējās 5–7 punktu robežas, bet otrā puslaika vidū carnikavieši to pieaudzēja līdz 50:36. Atlikušajās astoņās minūtēs ar rezultativitāti "nespīdēja" ne vieni, ne otri, un Carnikavas komanda par spīti lielam kļūdu skaitam (26) nosargāja uzvaru gan spēlē (57:49), gan sērijā (126:118).

Teicamu spēli aizvadīja Jānis Ābols, kurš guva 26 punktus (2p. metieni 11/15, soda metieni 4/6) un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas. Edgars Vecums komandas pūrā pievienoja 11 punktus un 11 bumbas pie groziem.

Ceturtdaļfināla sērijā, kurā uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā, carnikavieši tiksies ar LBL trešās divīzijas pamatturnīra uzvarētājiem Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas/sporta centra "Mēmele" komandu. Šīs sērijas spēļu laiki vēl nav oficiāli apstiprināti, bet 1. aprīlī plkst. 20 ar mājas spēli pret Iecavas basketbola klubu "Dartija" LBL3 izslēgšanas turnīru sāks Saulkrastu basketbolisti.