22.03.2016 11:34

Ģirts Bricis ceturto gadu pēc kārtas uzvar Latvijas ziemas čempionātā jāšanas sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis ceturto gadu pēc kārtas uzvar Latvijas ziemas čempionātā jāšanas sportā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadīts Latvijas ziemas čempionāta pēdējais trešais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Par uzvarētāju kopvērtējumā pieaugušo konkurencē kļuva Ģirts Bricis, bet jauniešu konkurencē laurus plūca vairākas Pierīgas jātnieces.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem pamatdistanci bez soda punktiem veica četri sportiskie pāri. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Carlord no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux", kuram šī bija otrā uzvara trijos posmos. Otro vietu ieguva Dainis Ozols ar Cristal, trešajā vietā ierindojās Kristaps Neretnieks ar For Fan.

Sacensību kopvērtējumā, ņemot vērā divu labāko posmu rezultātus, čempiona titulu izcīnīja Ģirts Bricis (42 punkti), otro vietu ieguva Maira Leja no Jauno jātnieku skolas (37 p.) un trešais bija Dainis Ozols (32 p.), informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

No kreisās – Ģirts Bricis, Maira Leja un Dainis OzolsNo kreisās – Ģirts Bricis, Maira Leja un Dainis Ozols

Uzvarētājs pieaugušo konkurencē Ģirts Bricis: "Ziemas čempionāta kopvērtējumā uzvaru jau ceturto gadu pēc kārtas. Šogad čempionāta noslēgums bija interesants. Pārlēkšanā man, Dainim Ozolam un Kristapam Neretniekam bija ātri zirgi. Vēl interesantāk būtu bijis, ja saīsinātajai distancei kvalificētos arī Maira Leja, Andis Vārna un Aleksandrs Šakurovs. Pārlēkšanā startēju pirmais, tādēļ ļoti neriskēju un izvēlējos jāt vidēji ātri. Par spīti tam tomēr uzvarēju."

Par uzvarētāju junioru un jauno jātnieku konkurencē (līdz 18 un 21 g.v.) gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā kļuva ropažniece Sabīne Siliņa no jāšanas sporta kluba "Mežstrazdiņi". Kopvērtējumā viņa apsteidza Lauru Peneli no Mārupes novada z/s "Lielceri" un Nelliju Nulli no Garkalnes novada kluba "Gaujas krasti".

"Pirmo gadu startēju šajā vecuma grupā, un konkurence ir sīvāka, citi jātnieki ir daudz pieredzējušāki. Tāpēc bija jādomā pie katra pagrieziena, lai veiktu to precīzi un maksimāli saīsinātu līnijas. Bija grūti, taču zirgs labi klausīja, un tas, ka uzvarēju, liecina, ka man jau izdevies adaptēties šajā konkurencē. Sākums ir labs, tātad ir bijusi laba iepriekšējā sagatavotība," LJF preses dienestam teica Sabīne.

Bērnu konkurencē (līdz 16 g.v.) par uzvarētāju kļuva Laura Luīze Leinerte no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba "Kriķi". Otrajā un trešajā vietā ierindojās z/s "Tīraines staļļi" pārstāves olainiete Emīlija Elizabete Zandere un Madara Rūdele.

"Man patika starti visos trīs ziemas čempionāta posmos. Zirgs bija labi sagatavots, par ko paldies maniem treneriem. Arī pati biju ļoti noskaņojusies un koncentrējusies startiem, tāpēc arī izdevās izcīnīt uzvaru," gandarīta bija čempione.