21.03.2016 22:28

Basketbola spēlē Carnikavā fiksēts neizšķirts, līdz ceturtdaļfinālam viens punkts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Basketbola spēlē Carnikavā fiksēts neizšķirts, līdz ceturtdaļfinālam viens punkts arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas pirmo astotdaļfināla spēli pirmdien vakarā aizvadīja Carnikavas un Rūjienas klubu basketbolisti. Aizraujošā cīņā tika fiksēts neizšķirts, un ceturtdaļfinālistu noskaidrošana atlikta uz otro spēli ceturtdien Rūjienā.

Spēlē, kurā tikās LBL3 otrā posma astotā labākā komanda no Rūjienas, un otrās grupas (par 11.-18. vietu) uzvarētāji carnikavieši, aizritēja cienīgu sāncenšu cīņā. Pretinieki pārmaiņus izvirzījās vadībā, un tikai retu reizi kādas komandas pārsvars pārsniedza viena precīza metiena tiesu.


Pirmo puslaiku savā labā ar 47:42 pabeidza SK "Rūjiena" basketbolisti, bet jau drīz vien pēc lielā pārtraukuma viņi bija nokļuvuši zaudētājos 51:57. Mazrezultatīvā un nervozā spēles izskaņā nevienai komandai nozīmīgu pārsvaru tā arī neizdevās iegūt, un netipiski basketbola noteikumiem mačs beidzās neizšķirti 69:69.

Carnikavas komandas rindās labākais bija Jānis Ābols, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas pie groziem. Edgars Vecums guva 18 un Rolands Dovgjallo 12 punktus.

Astotdaļfināla otrā spēle Rūjienā paredzēta ceturtdien. Uzvarētāji un līdz ar to tie, kuri ceturtdaļfinālā tiksies ar pamatturnīra uzvarētājiem Bauskas BJSS/SC "Mēmele" basketbolistiem, tiks noteikti divu spēļu summā. Tas nozīmē, ka carnikaviešiem nepieciešama uzvara kaut ar viena punkta pārsvaru.