21.03.2016 10:50

FOTO: Ādažu futbolisti nosargā Pierīgas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Svētdien Zaķumuižas sporta zālē notikušajā Pierīgas novadu sporta spēļu telpu futbola finālturnīrā otro gadu pēc kārtas triumfēja Ādažu novada komanda, kas apsteidza Ropažu, Salaspils un Babītes futbolistus. Turnīrā piedalījās 13 Pierīgas novadu pārstāvji.

Zaķumuižā bija pulcējušies nedēļu iepriekš notikušo priekšsacīkšu turnīru uzvarētāji, kuri aizvadīja 2x15 minūšu ilgas spēles. Spēļu kalendāram labpatika, ka, tieši tāpat kā pirms gada, turnīra pēdējam mačam bija fināla vērtība.


Līdz tam bez zaudējumiem bija cīnījušās Ropažu un Ādažu komandas. Ropažnieki ar 8:2 bija pieveikuši Babīti un ar 3:2 Salaspili, bet ādažnieki bija nospēlējuši neizšķirti 3:3 ar Salaspili un uzvarējuši Babītes komandu 9:3. Līdz ar to laukuma saimniekiem pirmās vietas izcīnīšanai pēdējā spēlē pietika ar neizšķirtu, bet Ādažu komandai – arī tieši tāpat kā pērn – bija nepieciešams panākums.

Tomēr uzvaru ar minimālu 4:3 pārsvaru guva Ādažu komanda, kas ar astoņiem punktiem izcīnīja pirmo vietu. Ropažu futbolistiem septiņi punkti un otrā vieta, bet trešo ar sešiem punktiem ieņēma salaspilieši, kuri sagādāja Babītes komandai trešo zaudējumu – 5:2. Par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Maksimu Jankovski no Ropažu novada komandas.

Nepiedaloties Krimuldas novada telpu futbola komandai, Ulbrokas sporta kompleksā notika Pierīgas sporta spēļu finālturnīrs par 5.-7. vietu. Uzvaras abās spēlēs guva Siguldas komanda, kas ar 7:4 uzvarēja Stopiņu novadu un ar 5:3 Mārupes novadu. Otro vietu turnīrā un sesto vietu kopvērtējumā ieguva mārupieši, kuri ar 2:1 pārspēja pagājušā gada Pierīgas vicečempionus Stopiņu futbolistus.

Telpu futbola noslēguma vērtējumā, ņemot vērā priekšsacīkšu turnīru rezultātus, astoto vietu ieņēma Krimuldas novada komanda, kas nevarēja piedalīties finālturnīrā par piekto vietu, dalītā 9.-12. vietā ierindojās Olaines, Sējas, Baldones un Saulkrastu futbolisti, bet 13. vietā palika Mālpils novads.

Pēc neilga pārtraukuma šāgada Pierīgas novadu sporta spēles atsāksies maija sākumā ar florbola turnīru. Līdz tam komandu kopvērtējumā pēc piecām sacensībām vadībā ir Salaspils novads (81 punkts), kam seko Babīte (63), Ropaži (61), Stopiņi (58), Mārupe (52) un Baldone (48,5 p.).

Otrās un trešās vietas ieguvēji Ropažu un Salaspils futbolistiOtrās un trešās vietas ieguvēji Ropažu un Salaspils futbolisti