18.03.2016 22:11

Mārupes basketbolistiem par ceturtdaļfinālu vēl būs jāpacīnās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolistiem par ceturtdaļfinālu vēl būs jāpacīnās Klāvs Vasiļevskis, BK "ViA"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā Mārupes sporta centra komanda piektdien piedzīvoja ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs, otrā posma noslēguma tabulā ierindojās astotajā vietā un par tiesībām cīnīties ceturtdaļfinālā būs spiesta cīnīties pārspēlēs.

Pirms pēdējās kārtas mārupieši atkarībā no savas spēles viesos pret basketbola klubu "Saldus" un arī konkurentu cīņu rezultātiem varēja ieņem vietu no piektās līdz astotajai. Labākajā gadījumā tas solīja ceturtdaļfināla spēles pret rangā augstāk esošām komandām, sliktākajā – pārspēles pret LBL2 otrās grupas (par 11.-18. vietu) labāko komandu "DSN/Sporta bode" par vietu labāko astoņniekā.


Pirmajā ceturtdaļā Mārupes basketbolisti vienubrīd ieguva astoņu punktu pārsvaru (17:9), taču pirmā puslaika vidū laukuma saimnieki pārņēma vadību un paši panāca "plus astoņi" (31:39). Turpinājumā vadības groži vairākkārt pārgāja no vieniem sāncenšiem pie otriem, un vēl četras minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 60:60.

Taču atlikušajā laikā mārupiešus pievīla precizitāte. Grozā iekrita tikai divi no 13 metieniem no spēles, bet ar soda metieniem vien izrādījās par maz, un nācās piedzīvot zaudējumu 67:71. Viesu labā Jānis Ramšs guva 20 punktus un Artūrs Kramiņš 16 punktus.

Nelabvēlīgi Mārupes komandai beidzās arī divu konkurentu – BJBS "Rīga"/Pārdaugava/LU un "VEF skolas" – savstarpējā spēle, un noslēguma tabulā pa astoņām uzvarām 18 spēlēs bija vefiešiem un mārupiešiem. Savstarpējās spēlēs labāka bilance bija "VEF skolas" audzēkņiem, kuri līdz ar to ieņēma septīto vietu un kvalificējās ceturtdaļfinālam, bet Mārupes basketbolisti palika astotajā pozīcijā.