18.03.2016 14:36

Seši Pierīgas klubu regbisti pārstāvēs Latvijas junioru izlasi Eiropas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Seši Pierīgas klubu regbisti pārstāvēs Latvijas junioru izlasi Eiropas čempionātā arhīvs

Latvijas U-18 regbija izlase 26 spēlētāju sastāvā piektdien agri no rīta devās uz Portugāles galvaspilsētu Lisabonu, kur sestdien aizvadīs Eiropas čempionāta pirmo spēli pret Poliju. Komandas sastāvā ir pa trim Garkalnes kluba "Livonia" un Ķekavas kluba "Miesnieki" spēlētājiem.

Latvijas junioru izlase uz pirmo treniņu sanāca jau 24. janvārī. Puišiem nesen ir bijusi arī treniņnometne, bet pēdējā pārbaude – pagājušās nedēļas nogalē turnīrā Klaipēdā, pēc kuras treneri bija gandarīti, informēja Latvijas Regbija federācijā.


Latvijas U-18 izlases sastāvā Eiropas čempionātam iekļauti "miesnieki" Andrejs Mantenieks, Vladislavs Karnickis un Mairis Grīva, kā arī "livonieši" Markuss Krallišs, Roberts Brikmanis un Dāvids Bērtiņš.

Ar astoto numuru izliktā Latvijas komanda Eiropas čempionātā spēlēs pēc ranga otrajā spēcīgākajā turnīrā par "Trophy" balvu un ceturtdaļfinālā 19. martā pirmajā mačā būs jāspēlē ar Poliju, kas izlikta ar pirmo numuru. Nākamā spēle būs ar Lietuvas (4.) – Čehijas (5.) spēles uzvarētājiem vai zaudētājiem, bet pēc tam būs spēle par vietu. Pārējie ceturtdaļfināla pāri būs Nīderlande (2.) – Luksemburga (7.) un Ukraina (3.) – Šveice (6.). Pusfināli paredzēti 23. martā, spēles par vietām - 26. martā.

Astoņas spēcīgākās Eiropas čempionāta komandas – Francija, Gruzija, Portugāle, Krievija, Beļģija, Vācija, Rumānija un Spānija līdzīgi izcīnīs Eiropas čempionu titulu ("Championship"), bet zem ''Trophy'' astoņnieka rangā ir vēl divas grupas pa sešām komandām.

Pagājušajā gadā Francijā Latvijas U-18 izlase ieguva sesto vietu B divīzijā, kas ir komandas pēdējo gadu labākais sasniegums – 22. vieta kopvērtējumā. Šogad sacensību struktūra ir mazliet pārveidota.