17.03.2016 11:30

Murjāņu sporta ģimnāzijā sveic sportistus un trenerus

Autors  Mārīte Iecelniece, Murjāņu sporta ģimnāzijas direktora vietniece izglītības jomā
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Murjāņu sporta ģimnāzijā sveic sportistus un trenerus Murjāņu sporta ģimnāzija

Murjāņu sporta ģimnāzijā ir iedibināta nozīmīga sporta tradīcija, kurā godinām labākos sportistus par augstiem sasniegumiem sportā un sakām paldies sporta veidu treneriem par viņu ieguldīto darbu, sagatavojot augstas klases sportistus gada garumā.

Sarīkojumā "Sporta laureāts 2015" tika sveikti izcilākie sportisti, kuri pasaules un Eiropas ranga sacensībās vieglatlētikā, handbolā, volejbolā, riteņbraukšanā, kamaniņu sportā, airēšanā, smaiļošanā un kanoe airēšanā izcīnījuši dažādu kalumu medaļas vai ieguvuši vietas pirmajā desmitniekā. Pasākuma viesis bija Murjāņu sporta ģimnāzijas absolvents, desmitcīņnieks un pasaules čempions bobslejā Oskars Melbārdis.


Skolas direktore Ingrīda Amantova pasākuma atklāšanas uzrunā teica: "Aizvadītais sportiskais gads ir bijis bagāts ar svarīgiem sporta notikumiem. Murjāņu sporta ģimnāzijas treneri un pedagogi patiesi lepojas ar ikvienu sportistu, kurš ar savu ieguldījumu godam nesis ģimnāzijas vārdu ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām pasaulē. Paldies treneriem par ieguldīto darbu!"

Murjāņu sporta ģimnāzijas 2015. gada sporta laureāti kamaniņu sportā ir Kristers Aparjods, Kendija Aparjode, Kārlis Krišs Matuzels, Kristens Putins, Ulla Zirne, volejbola nodaļā – Paula Ņečiporuka, Annija Jurdža, Atvars Ozoliņš, Kristaps Šmits, Rihards Lazdiņš, Ervīns Āboms, vieglatlētikā – Laine Donāne, Artūrs Meirēns, Elīza Puķāne, Edgars Berķis, riteņbraukšanas nodaļā – Ēriks Toms Gavars, Kristaps Pelčers, Kristers Ansons, handbolā – Emīls Kurzemnieks, smaiļošanā un kanoe airēšanā – Dāvis Iļjins, Daniela Kondratova, Artūrs Belāns, Santis Pupuriņš, airēšanā – Lana Bračka, Inga Lange, Egnārs Rožinskis, Kaspars Golmeisters, Anna Karasa, Tits Ralfs Verpakovskis. Katram sporta laureātam Oskars Melbārdis pasniedza speciālu, šim pasākumam darinātu, piemiņas balvu.

Kādam sportistam aizvadītais gads ir bijis veiksmīgāks, citam – mazāk veiksmīgs. Taču ieguvēji esam mēs visi – gan sportisti, kuri plūc uzvaras laurus, gan tie, kuri tur īkšķi un pārdzīvo katru sportista izgājienu sporta laukumos un trasēs. Sasniegumi sportā ir Murjāņu sporta ģimnāzijas vizītkarte, jo 50 gadu garumā kopš skolas dibināšanas ir izaudzis ne viens vien pasaules, Eiropas un Latvijas čempions.

"Murjāņi ir mūsu dzīves atspēriena dēlītis, Murjāņi ir lidlauks, no kura mēs esam pacēlušies." Tā par Murjāņiem saka skolas absolvente Māra Zālīte.