17.03.2016 10:19

Mārupes basketbolisti zaudē Valmierā, tabulā daudz neskaidrību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas otrā posma priekšpēdējā kārtā Mārupes sporta centra komanda viesos pašā spēlēs izskaņā piekāpās vieniem no līderiem Vidzemes augstskolas/"Valmiera Glass" basketbolistiem.

Spēle Valmierā aizritēja mainīgām sekmēm. Mārupieši slikti sāka (3:10), toties pēc tam guva 13 punktus pēc kārtas un pārņēma vadību. Gan ne uz ilgu laiku, jo laukuma saimnieki atbildēja ar 15:4 spurtu, atkal izvirzījās priekšā un saglabāja nelielu pārsvaru gandrīz visā atlikušajā spēles laikā.


Pamatlaika pēdējās minūtēs viesiem izdevās likvidēt desmit punktu starpību un astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām panākt "mīnus divi", tomēr niecīgo pārsvaru Valmieras basketbolisti nosargāja un sagādāja mārupiešiem zaudējumu 59:62. Viesu labā Artūrs Kramiņš guva 17 punktus, Jānis Ramšs un Roberts Pāže pa 10 punktiem.

Pirms pēdējās kārtas ir skaidrs, ka Mārupes komanda noslēguma tabulā ieņems vietu no piektās līdz astotajai. Rīgas Stradiņa universitātei ir deviņas uzvaras 17 spēlēs, bet mārupiešiem, "Pārdaugavai/LU" un "VEF skolai" – pa astoņām. Galīgo vietu sadalījumu noteikti iespaidos savstarpējo maču rezultāti, un Mārupes basketbolistiem ir pozitīva bilance pret diviem no trim konkurentiem.

Jāatgādina, ka pirmo septiņu vietu ieguvēji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet astotās vietas īpašnieki aizvadīs pārspēles ar otrās grupas (11.-18. vieta) turnīra uzvarētājiem.