15.03.2016 21:29

Saulkrastu un Carnikavas basketbolisti gaida nākamos pretiniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu un Carnikavas basketbolisti gaida nākamos pretiniekus arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas otrā posma pēdējās spēles nedēļas sākumā aizvadīja Saulkrastu un Carnikavas komandas. Piejūras novadu basketbolistu sezonas turpinājums izslēgšanas turnīrā būs atkarīgs no konkurentu pēdējo maču iznākumiem un vietu sadalījuma.

Turnīru par 1.-10. vietu Saulkrastu komanda pabeidza ar mājas spēli pret "ViA/Valmiera Glass-2" vienību. Pirmajā puslaikā sāncenšiem būtisku pārsvaru iegūt neizdevās, taču pēdējās minūtēs neliels atrāviens izdevās valmieriešiem, un pēc pārtraukuma viņi ofensīvu attīstīja līdz 46:30 pārsvaram.


Turpinājumā saulkrastiešiem neizdevās tikt tuvāk par deviņu punktu atstarpei, ko noteikti neveicināja zemā metienu precizitāte – grozā iekrita tikai katrs ceturtais metiens no spēles. Gala iznākums 51:62. Desmit gūtu punktu robežu no mājiniekiem izdevās pārsniegt tikai Tomam Provejam (17 p.).

Ar deviņām uzvarām un deviņiem zaudējumiem turnīra tabulā Saulkrastu komanda ieņem sesto vietu un to, visticamāk, saglabās arī noslēguma tabulā. Šādā gadījumā saulkrastiešiem ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar trešās vietas ieguvējiem.

Jau vairākas kārtas pirms rangā zemāk esošo klubu turnīra (par 11.-19. vietu) beigām tajā uzvaru bija nodrošinājuši Carnikavas basketbolisti, kuri līdz ar to bija ieguvuši tiesības piedalīties pārspēlēs ar astoto labāko pirmās grupas komandu. Turnīru viņi noslēdza ar spēli pret bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" komandu.

Līdzīgi kā Saulkrastu spēlē, izšķirošie notikumi sākās pirmā puslaika pēdējās minūtēs, kad triju punktu pārsvaru (32:29) mājinieki pārvērta 14 punktos (54:40). Visa otrā puslaika gaitā carnikavieši audzēja starpību un beigās svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru 102:68 – šis viņiem bija 14. panākums 16 spēlēs. Rolands Dovgjallo guva 24 punktus, Edgars Vecums 23 un Jānis Ābols 21 punktu.

Pēdējās spēles LBL trešās divīzijas otrajā posmā notiks šīs nedēļas beigās. Tad arī kļūs zināmi izslēgšanas turnīra pāri.