14.03.2016 16:17

Pierīgas jātnieces izceļas iejādes ziemas čempionāta pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Agnese Kukaine Agnese Kukaine Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadīts Latvijas ziemas čempionāta pirmais posms iejādē. Kā atzina rīkotāji, dalībnieku sacensībām pieteicies tik daudz, ka sākotnēji vienā dienā paredzētā programma bija jāsadala divās dienās.

Shēmā III, kurā pirmās dienas sacensībās bija lielākais dalībnieku skaits, uzvarēja Agnese Kukaine ar zirgu Eko no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Temperaments". Viņai arī trešā vieta ar Funky, bet otro rezultātu sasniedza Airisa Penele ar Landino no Mārupes novada z/s "Lielceri".


"Liels prieks par Eko startu, viņš visu izdarīja bez kļūdām – ar labu atspērienu, ritmu, bija tikai kādas mazas neprecizitātes. Savukārt Funky pirmo reizi startēja trešajā grupā, turklāt lielajā manēžā, tāpēc viņam piedodams, ka neparādīja maksimālo, ko spēj. Ceram uz sezonas turpinājumu.

Šis bija pirmais starts pēc ilgāka pārtraukuma, turklāt neierastos apstākļos manēžā, kad zirgi jūt spriedzi, un tas bija redzams arī citu sportistu sniegumā," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina Agnese Kukaine, kura arī ieņēma trešo vietu "Mazajā balvā" ar zirgu Londay Light.

Vēl vienu uzvaru JSK "Temperamants" komandai nodrošināja Līga Ģīle ar Gundegu Shēmā II amatieriem, bet Shēmā I amatieriem pirmo vietu izcīnīja Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi" pārstāve Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V.

Ziemas čempionāta otrais posms iejādē paredzēts 9. un 10. aprīlī.