14.03.2016 13:20

Madoniešiem un siguldiešiem labākie rezultāti "S! Fischer" ziemas skolēnu čempionātā slēpošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā aizvadīts "S! Fischer" ziemas skolēnu distanču slēpošanas čempionāta noslēdzošais ceturtais posms. Pašu jaunāko vecuma grupu (S10 un V10) slēpotāji savu 600 metru distanci, kā ierasts, veica klasiskajā stilā, bet pārējie – brīvajā solī.

Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis pavēstīja, ka pēdējā posmā dalībnieku skaits bija mazāks nekā citos posmos, jo sniega trūkuma dēļ daudziem nebija iespējas patrenēties. Par spīti tam Siguldā bija ieradies pusotrs simts jauno sportistu.


Skolu komandu vērtējumā par uzvarētājiem kļuva Madonas 1.vidusskolas audzēkņi, kuri apsteidza Siguldas Valsts ģimnāzijas, Madonas Valsts ģimnāzijas, Siguldas pilsētas vidusskolas un Laurenču sākumskolas slēpotājus. Kopumā sacensībās piedalījās 25 mācību iestāžu pārstāvji.

S10 grupā ceturto reizi sezonā nepārspēta palika Karīna Bernāne (Ugāles vidusskola). Puišiem pirmā posma panākumus atkārtoja Rainers Upenieks (Madonas 1.vidusskola), aiz sevis atstājot iepriekšējās divas reizes uzvarējušo Helviju Kārkliņu (Siguldas pilsētas vidusskola).

S12 grupā uz augstākā pakāpiena 600 metru distancē kāpa Līva Šahno (Madonas 1.vidusskola), kurai tikai par sekundi piekāpās pagājušā posma uzvarētāja Sindija Turauska (Laurenču sākumskola). Puišiem 1,2 kilometru distancē pirmo vietu dalīja Talsu sākumskolas audzēknis Ulvis Krišmanis un Lauris Kaparkalējs no Madonas 1. vidusskolas, bet trešais bija Sandijs Suhānovs (Siguldas pilsētas vsk.).

S14 grupā Kristīnes Bruneres (Siguldas pilsētas vidusskola) divu posmu uzvaru gājienu pārtrauca 1,2 kilometrus par divām sekundēm ātrāk noslēpojusī Elizabete Paura (Madonas 1. vidusskola), bet puišiem divreiz garākā distancē aiz Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņiem Nika Saulīša un Uvja Akmentiņa ierindojās Dāvis Rūķītis (Siguldas Valsts ģimnāzija).

S16 grupā 2,4 kilometros otro uzvaru sezonā izcīnīja daugavpiliete Angelina Vavilova un V16 grupā (3,6 km) – Kristaps Kārkliņš no Siguldas Valsts ģimnāzijas. V18 grupā 4,8 kilometros Pāvels Pancerko (Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola) otrajā vietā atstāja tramplīnlēcēju Kristapu Nežbortu (Siguldas Valsts ģimnāzija), bet jaunietēm 3,6 km distancē labākā bija Karīna Pētersone (Madonas 1.vidusskola).

Pateicoties sacensību atbalstītājiem, labākie dalībnieki tika pie balvām posmā un arī kopvērtējumā, bet sacensību rīkotāji bija pacentušies, lai sacensības būtu ļoti labi noorganizētas. Arī segums bija pateicīgs slēpotājiem, jo slīdēja teicami, ko apliecina uzrādītie ātrākie laiki.