13.03.2016 18:00

Stopiņi pret RTU: zaudējumi gan volejbolā, gan florbolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņi pret RTU: zaudējumi gan volejbolā, gan florbolā ekrānšāviņš no youtube.com

Spēļu kalendāriem bija labpaticis, ka divu dienu laikā četras savstarpējās spēles aizvadīja Stopiņu novada un Rīgas Tehniskās universitātes vīru komandas. Pierīgas klubiem nedēļas nogale izvērtās neveiksmīga – "LSPA/Stopiņi" kluba volejbolisti zaudēja Nacionālās līgas ceturtdaļfināla sēriju, bet Ulbrokas/florbola skolas "Masters" spēlētāji pirmās divas pusfināla sērijas spēles.

Negaidīti ātri Nacionālās līgas pirmās divīzijas turnīrs beidzies volejbola kluba "LSPA/Stopiņi". Ceturtdaļfināla sērijā regulārās sezonas trešā labākā komanda tikās ar RTU sporta kluba volejbolistiem, kas pamatturnīru noslēdz sestajā vietā.


Pēc zaudējuma dramatiskā piecu setu pirmajā spēlē viesos "LSPA/Stopiņi" volejbolisti ne mazāk aizraujošā otrajā cīņā Ulbrokas sporta kompleksā svinēja uzvaru. Pēc uzvarām pirmajos divos setos mājinieki zaudēja nākamos divus, tomēr izšķirošajā piektajā tika pie panākuma 3:2 (25:19, 25:14, 23:25, 23:25, 15:10).

Līdz ar to svētdien turpat Ulbrokā bija jāaizvada sērijas izšķirošā trešā spēle, kurā šoreiz pārāki bija viesi – 1:3 (20:25, 20:25, 25:20, 19:25). Sērijā 1:2, un VK "LSPA/Stopiņi" spēlētājiem sezona galā. Abos pēdējos mačos mājiniekiem rezultatīvākais bija Gints Stūrmanis – attiecīgi 24 un 22 punkti.

Mājas sienas nedēļas nogalē laimi nenesa arī Ulbrokas/FS "Masters" florbolistiem. Pusfināla sērijas pirmajā spēlē pret "Mogo"-RTU/"Rockets" vienību vēl otrās trešdaļas vidū laukuma saimnieki zaudēja tikai 2:3. Taču cīņas turpinājums ulbrokiešiem izvērtās katastrofāls, un beigās tika piedzīvota pamatīga sakāve 5:12. Divus vārtus laukuma saimniekiem guva Kaspars Šķēls.

Svētdienas mačs Ulbrokas/FS "Masters" florbolistiem iesākās krietni veiksmīgāk – 14. minūtē 3:1 viņu labā. Taču ceturto reizi bumbiņa RTU komandas vārtos ielidoja tikai 17 sekundes līdz pamatlaika beigām, bet studenti pa to laiku mājinieku vārtos jau bija iemetuši piecus golus. Beigu rezultāts 4:6 (divi vārti Edžus Ceriņa kontā) un sērijā līdz četrām uzvarām 0:2.

Pusfināla sērija turpināsies 19. un 20. martā, bet finālspēles par pirmo un trešo vietu gan dāmām, gan vīriem paredzētas 9. aprīlī "Arēnā Rīga".

"Elvi" līgas turnīru par 9.-12. vietu ar vēl vienu zaudējumu pabeiguši "Ķekavas Bulldogs" florbolisti – 10:13 pret sporta klubu "Pārgauja". Sezonas 28 spēlēs ķekavieši guva tikai sešas uzvaras un ar 18 punktiem palika pēdējā 12. vietā.