13.03.2016 15:34

Salaspils frisbija komandas nosargā Baltijas čempionu kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Salaspils WT” frisbija komanda Latvijas Frisbija līgas čempionu un Latvijas čempionāta uzvarētāju tituliem pievienojusi pašu mājās izcīnīto Baltijas čempionu kausu “Salaspils WT” frisbija komanda Latvijas Frisbija līgas čempionu un Latvijas čempionāta uzvarētāju tituliem pievienojusi pašu mājās izcīnīto Baltijas čempionu kausu Latvijas Frisbija federācija

Baltijas valstu labāko frisbija komandu titulus otro gadu pēc kārtas izcīnījušas Salaspils frisbija kluba vienības. Sestdien un svētdien Salaspils sporta namā notikušajā Baltijas čempionu kausa izcīņā telpās, uzvarot visās astoņās spēlēs, pirmās vietas mājinieku komandas izcīnīja gan vīru, gan dāmu konkurencē.

Turnīra pirmajā dienā pa četrām komandām katrā turnīrā aizvadīja viena apļa turnīru, bet svētdien notika finālspēles – pirmo divu vietu ieguvēji tikās galvenajā finālā, bet trešo un ceturto vietu ieguvēji aizvadīja maču par trešo vietu. Gan dāmu, gan vīru turnīros finālā iekļuva Latvijas klubi.


"Salaspils WT" vīru komanda sestdien ar 13:6 pieveica Tallinas "Freeflyers", ar 13:8 Ventspils "Flying Worms" un ar 13:11 Lietuvas spēcīgāko frisbija komandu "Vorai". Tāpat kā nedēļu iepriekš Latvijas čempionāta finālā, salaspiliešiem izšķirošajā spēlē pretī stājās ventspilnieki, un arī šoreiz "Salaspils WT" spēlētāji izrādījās pārāki – 15:13.

Salaspilieši līdz ar to uzvarējuši visos trijos ziemas sezonas turnīros – vēl arī Latvijas Frisbija līgā.

Savukārt trijos šāgada dāmu komandu turnīros katrā uzvaru guva cita komanda. Baltijas čempionu kausā lielā diena bija pienākusi "Salaspils FK" frisbijistēm.

Sestdien viņas ar 11:10 pārspēja "Lynx" vienību no Igaunijas, ar 13:10 Latvijas Frisbija līgas čempiones "Valmiera Women" un ar 12:9 Ogres "Momentu", revanšējoties par zaudējumu Latvijas čempionāta finālā. Spēlē par pirmo vietu laukuma saimniecēm pretī vēlreiz stājās valmierietes, un aizraujošā cīņā ar 15:14 uzvaru izcīnīja "Salaspils FK" komanda.