11.03.2016 15:24

Saulkalnes florbolisti izvirzās vadībā Rīgas atklātajā čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkalnes florbolisti izvirzās vadībā Rīgas atklātajā čempionātā Latvijas Florbola savienība

Par Rīgas atklātā florbola čempionāta līderiem kārtu pirms otrā posma beigām kļuvuši "Saulkalne S" komandas florbolisti, kuri par diviem punktiem apsteidz florbola klubu "Ikšķile". Vairumam komandu atlicis aizvadīt pa vienai vai divām spēlēm.

Septiņu spēcīgāko klubu turnīrā jeb Superlīgā Saulkalnes florbola komanda izcīnīja astoto uzvaru vienpadsmit spēlēs. Mačā pret "RF Blice" vienību pēc divām trešdaļām viņi bija iedzinējos 4:5, taču pēdējo periodu aizvadīja vairāk nekā pārliecinoši un beigās svinēja uzvaru 10:6.


Citā Superlīgas spēlē ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Carnikavas kluba florbolisti, kuri savās mājās ar 2:5 piekāpās Armijas florbola klubam. Šī carnikaviešiem bija pēdējā cīņa otrajā posmā, un jau skaidrs, ka turnīra tabulā viņi ierindosies sestajā vietā un būs viena no tām četrām komandām, kuras sev pretiniekos ceturtdaļfinālā varēs izvēlēties četras spēcīgākās vienības.

Jau zināms, ka šajā kvartetā būs gan "Saulkalne S" (24 punkti 11 spēlēs), gan FK "Ikšķile" (22 punkti 10 spēlēs). Trešajā vietā ar 19 punktiem 10 mačos ir Armijas florbola klubs.

Izredzes piedalīties izslēgšanas turnīrā jau zaudējuši "Inčukalns/Coyoti" komandas spēlētāji, kuri gan pēdējā spēlē ar 6:5 pārspēja tuvākos konkurentus rangā zemāk esošo klubu turnīrā Cerību līgā – "Rīgas lauvas". Tabulā "koijoti" ieņem trešo vietu un vairs nevar pakāpties augstāk, bet izslēgšanas turnīrā piedalīsies tikai divas labākās vienības.

Rīgas atklātā florbola čempionāta otrā posma pēdējās spēles paredzētas nākamnedēļ.